Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mysterieuze droom

14 jaar geleden

Dit is de eerste keer dat ik iets op dit forum post, vergeef me dus als ik het fout doe!

Ik heb al jaren zo af en toe een droom, waar ik absoluut geen wijs uit kan worden! Ik snap niet waarom ik deze droom heb, laat staan wat het betekend. Deze droom duikt zo heel af en toe op en is dan eigenlijk precies hetzelfde. Afgelopen nacht, heb ik deze droom weer gehad na tijden. Niet 1x maar zelfs 2x. Wie kan mij wat vertellen over mijn droom?

De droom:

Ik ben een jaar of 14 en zit met nog 2 kids in een soort groot oud huis/kasteel (dit zijn overigens voor mij onbekenden). In het kasteel is iets gaande, de man van wie het is, is een soort geest, een kwade persoonlijkheid die gestopt moet worden. Dit is al eens eerder gebeurd, en toen heeft een meisje hem weten te stoppen. De geschiedenis herhaalt zich en nu is het aan ons, om hem te stoppen. Om dit te kunnen doen, moeten we een soort drankje, in combinatie met een spreuk maken/doen. Ik weet niet precies de ingredienten van het drankje meer, maar weet wel stukken nog. Dit alles moet in een kamer van dat huis gedaan worden. In die kamer staat een grote openhaard, oude antieke eiken meubels, een grote boekenkast met oude boeken etc. Het enige wat wij hebben, is een oud stuk papier met cryptische beschrijvingen voor het drankje en de spreuk. Het meisje die het kwaad eerder verslagen heeft, heeft alles opgeschreven in een klein dun boekje. Zij heeft alle cryptische beschrijvingen opgelost en uitgebreid beschreven (vind plaatsen etc.). Ik zie nog haarscherp voor me dat het een oud, dun boekje was, met een kriebelig ouderwets handschrift, duidelijk door een kind geschreven. Dit boekje vinden wij in de oude boekenkast, verstopt tussen de andere boeken. Met behulp daarvan gaan wij dus aan de slag met dat drankje en de spreuk:

Dit komt er zowiezo in voor:

-Een ketting die we moeten vernietigen met een heel groot jachtmes
-Het cijfer 7 (een echt "ding") dat we op een tafeltje moeten plaatsen, op de juiste manier. Deze 7 is te vinden op de schouw van de oude openhaard.
-Een hoefijzer, dat we op het einde van de trapleuning/balustrade moeten plaatsen.
-Als laatste: "bloed van het overgebleven kind" dat met "geweld moeten worden gestolen". Dit is van 1 van de kinderen, die haar ouders en zusje in een vaag ongeluk heeft verloren. Haar arm wordt met het jachtmes open gesneden en het bloed gaat in de schaal.

Daarna moet ik 3 slokken van het drankje nemen. Op dat moment stopt mijn droom. Soms word ik dan wakker, soms slaap ik gewoon door.

Graag alleen serieuze reactie's! En nee, ik lees niet teveel Harry Potter! Deze droom had ik vroeger al en heb hem een hele poos niet gehad, tot afgelopen nacht dus.2 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door -kiekeboe-.

Anoma
6 jaar geleden

Misschien vertelt die droom dat je een mysterie moet oplossen ofzo