Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over leegeroofd huis

11 jaar geleden

Ik ben nieuw hier. Ik weet bijna altijd mijn dromen nog en bijna altijd is het makkelijk te herleiden naar dingen die me zijn overkomen of dingen waarmee ik zit. Maar nu heb ik een droom gehad waar ik niets van begrijp. Ik hoop dat iemand kan helpen?

Ik droomde dat ik thuis kwam met mijn partner. Per abuis gingen we bij het huis van de buren binnen. Ze waren er niet en we hadden pas op de slaapkamer in de gaten dat we niet in ons eigen huis waren! We moesten lachen en gingen zo snel mogelijk naar ons eigen huis. Toen we daar binnen kwamen was alles leeg geroofd! Ik was helemaal in shock en mijn man ging bellen waardoor één kist met spullen werd getraceerd.

Dat is het. Kan iemand me iets over de symboliek vertellen?

Bedankt vast!

XXX Marij

11 jaar geleden

Hoi Marij

Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam, waarbij de openingen de openingen van ons lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, ons eigen ik.

De slaapkamer is de plek waar we vrijen en waar ons eigen ik in de huid van een ander kan kruipen. De slaapkamer is de plek van liefde maar ook van liefdesverdriet. Verder duidt de slaapkamer soms op de nodige rust die we moeten nemen, maar soms ook op ziekten.

Ik denk dat je op moet letten dat je op de een of andere manier je energie niet kwijt raakt, omdat jou huis jou eigen ik leeg was geroofd.

Kijk maar of je erwat mee kan.

Groeten h@ns.

CARPEDIEM68
11 jaar geleden

Ik heb gedroomd dat ik in een huis was, dat werd aangevallen door agressieve vogels, net als in die film The Birds.
Uiteindelijk weet ik daaruit te vluchten...ik zie ook trouwens allemaal mensen om me heen die ik niet ken...behalve mijn broer Ed..en mijn moeder..(zij is dit jaar overleden)

Ik weet uiteindelijk met al die mensen in een boot te komen...en baricadeer alle deuren en ramen..we schuilen...en merken dat de vogels langzamerhand toch door de ramen naar binnen komen.. dus we proberen de tussenliggende ruimten ook dicht te maken met karton..houten planken echt van alles..

Die boot trouwens lijkt op een cruise schip..een met heel veel verdiepingen..we gaan telkens kijken...of alles nog goed dicht zit..ik voel me angstig...dan ineens...kijk ik door een raam naar buiten...heeft het gesneeuwd...en varen we weg van de haven of plek waar we lagen, en voel ik me meteen rustig..wetende dat de aanvallen gestopt zijn...

Ik heb geen idee wie het schip heeft bestuurd..mijn droom was daarna gelijk afgelopen.

Ik ben benieuwd wat voor uitleg ik krijg...groetjes, Anja

11 jaar geleden

Hallo Hans,

Bedankt voor je reactie! Ik kan er zeker iets mee. ik zit in een leerproces om mijn eigen tijd en ruimte wat terug te winnen binnen het gezin en familie. We hebben een dochter met een handicap en dat heeft me opgeslokt de laatste jaren. Dus het is wel verklaarbaar. MVG, Marij

11 jaar geleden

Hoi CARPEDIEM68

Jou droom zegt iets over je zelf.ik denk dat je in een nare positie zit of hebt gezeten en dat daar nu verandering in gaat komen

Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam, waarbij de openingen de openingen van ons lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, ons eigen ik. De verdiepingen zijn de verschillende gedeelten van het lichaam.

De vogel is als wezen van de lucht het symbool van onze psyche. Het symboliseert de gedachten die ons bezig houden maar het kan ook de ziel symboliseren. Iedere vogel heeft zo zijn eigen betekenis. Zo staat de raaf bijvoorbeeld voor ongeluk en duistere zaken en gedachten. Fladderende vogels symboliseren onze psychische onrust. Vliegen de vogels vrij rond dan zijn ook onze gedachten en gevoelens vrij.

De boot brengt ons naar een nieuwe toekomst.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

carpediem68
11 jaar geleden

Hallo Hans,

Bedankt voor je reaktie..ik zit idd in een ietwat nare positie..en probeer daar uit te komen..ik hoop dan dat mijn droom een begin daarin aangeeft.
Dank je nogmaals

groetjes, Anja