Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

betekenis 3 dromen 2x over mesteken 1x over klimmen op hek

fleur
16 jaar geleden

Hallo,
Ik heb 3 dromen gehad die ik me nog goed kan herinneren en ik ben heel benieuwd wat ze nou betekenen.
een tijdje terug droomde ik dat ik bij iemand in de auto zat en die stak me 3 keer in mijn kuit ik belde de ambulance maar die kwam maar niet toen we bij een huis aankwamen ging ik daar naar binnen daar was mijn familie enzo. ik vroeg of ik niet beter nog een keer kon bellen naar de ambulance en ik liet mijn kuit zien .. iedereen zei 'het valt wel mee het gaat wel over' toen werd ik wakker. een week later droomde ik over 3 jongens die een meisje hadden vermoord. toen ik 1 van die jongens zag staan deed ik heel aardig met het idee om als ik de kans had hem neertesteken toen ik een tijdje met hem aan het praten was haalde hij ineens een mes te voorschijn . ik pakte hem af en stak hem daarmee in zijn hoofd.maar om een een of andere reden ging ik naar huis om een nieuw mooier en groter mes te halen en stak hem daar nog een keer mee.toen werd ik wakker.
Ook droomde ik laatst dat ik aan het rennen was naar een hek op bloten voeten . ik wilde er over heen maar het lukte niet en steeds als ik terug viel viel ik in de prikkels en brandnetels , ik kwam er niet overheen en werd toen ook wakker.
Als iemand weet wat deze dromen allemaal betekenen hoor ik dat heel graag!
Mvg Fleur

betty
16 jaar geleden

Beste Fleur,

Een auto staat doorgaans symbool voor 'je eigen ruimte/lichaam'. Jijzelf dus. In het woordenboek wordt bij het woord 'mes' aangegeven dat het iets te maken heeft met agressiviteit/boosheid/woede. In je droom heb je er zowel passief als actief mee te maken.
De droom dat het je niet lukt om over een hek heen te komen heeft volgens mij ook te maken met de andere dromen.
Blijkbaar zul je eerst moeten leren je boosheid onder controle te krijgen, voordat het je lukt om over het hek heen te komen.
Vat je 'm ?

Zelf had ik ooit gedroomd dat een groep mensen en ikzelf werden aangevallen door een tijger. Iedereen dook weg, maar op dat moment wíst ik dat ik de enige was die die tijger kon temmen. Toen werd ik wakker (weet niet hoe de droom afliep). Het punt in die droom was dat die tijger mijn eigen agressiviteit/boosheid/woede symboliseerde en uiteraard kon alleen ikzelf dit 'temmen'.
Daar heb ik dus hard aan moeten werken. Volgens mij is dat best aardig gelukt.

Heel veel succes.

betty