Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kan iemand mij deze droom uitleggen?

Fly_away
31 juli 2011

Beste iedereen,

Ik heb vannacht deze droom gehad.

Ik was in Marokko ( dit is omdat mijn ouders dinsdag naar Marokko gaan en ik maak me daar best zorgen om ofzo:S) en ik zat met mijn klas van de middelbare school te wachten( studeer nu) we hadden een soort van schoolreisje. We moesten ergens heen en iedereen kreeg een eigen auto, ik en mijn vrienden moesten wachten want wij kregen als een na laatste een auto. Op een of andere manier waren mensen boos op ons, weet niet meer waarom. Volgens zitten we met zn drieen opgepropt in een kleine auto ( dacht een Smart). En reden weg. Toen was ik opeens met een vriend op een treinstation en stond weer een grote rij voor de trein. (realiteit) Die vriend is eigenlijk geen vriend meer van me, ik heb hem een keer in de steek gelaten toen zijn beste vriendin overleden was, ik kende haar niet goed, maar op een of andere manier wilde hij toch dat ik op haar begrafenis was. (droom) In de droom waren we goede vrienden en liepen we met de armen in elkaar, we besloten de grote rij te omzeilen door er samen arm in arm erover heen te springen. De eerste keer springen was hoog, maar ik was niet bang. De tweede keer springen was zo hoog dat ik bang was dat ik dood ging of tenminste gewond, maar ik en mijn maat landden goed.

Nu wordt de droom heel raar. Ik stond opeens alleen op straat en zag allemaal brandende auto's voor me opeens kwam er allemaal politie en liep de man die de aanslagen in Oslo heeft gepleegd voor mij met politie op zich heen. Hij keek om zich heen en zei geen woord. De politie deed ook niks, het was net of ze hem aan het begeleiden waren. De man was ongeboeid. Ik was geen enkel moment bang in dit deel van de droom.

(realiteit) Ik ben de laatste tijd erg nerveus. Mijn maag is niet helemaal in orde en ondanks dat mij bloed allemaal perfect was, maak ik me er enorm zorgen om. Meer omdat ik wil dat ze wat vinden. Iedereen zegt dat mijn maagklachten psychisch zijn, maar ik weet zeker dat er wat aan de hand is. Mijn sociale leven gaat hier "kapot" aan, met uitgaan etc, had ik nergens last van en nu ben ik bang om uit te gaan en leuke dingen te doen om mijn maag. Ik ben er van overtuigd dat de psychische klachten die ik nu heb ( alleen voelen, angst, heimwee, slapeloosheid) oorzaak zijn van mijn maagklachten. Ik ben heel gevoelig voor ellendige dingen in de wereld, daar slaap ik slecht van. Ik ben ook snel bang dat ik wat heb en uiteindelijk komt het allemaal goed.

Ik hoop dat jullie me wat advies kunnen geven want ik ga er kapot aan.

Groeten

1 augustus 2011

jouw maag is een oorzaak van je psychische toestand ik zou naar een huisarts gaan en zeggen hoe je je voelt dit klint als een angst stoornis in ontwikkeling en daar raakt je maag van streek van hoe je je voelt je droomt deze droom omdat je in je slaap vaak probeert je problemen op te lossen ik denk zelf dat je veel baat zou kunnen hebben bij gesprekken bij een riagg bijvoorbeeld en misschien medicijnen maar dat kan een huisarts je vertellen je droomt hier over omdat er veel in het nieuws is over terroristme zoals met die man uit oslo en natuurlijk marroko dat is eem islamitisch land osama bin laden is ook islamiet dus tel maar uit je droomt dat alles in brand staat in marroko omdat je bang bent dat er wat met je famillie gebeurt wat heel normaal is als jij niet mee gaat maar ook raad ik je aan minder naar het nieuws te kijken door je angst gevoelens is het nieuws alleen maar daar om je nog banger te laten (zijn) worden voor wat er met jouw famillie kan gebeuren maar heb vertrouwen in je famillie je zegt het zelf al vaak komt het weer goed dus nu vast en zeker ook

Fly_away
1 augustus 2011

Ik heb al kalmeringsmiddelen gekregen, maar die helpen niet om beter te slapen. In therapie gaan is ook nog een optie.

Ik had vannacht na niet in slaap komen, deze droom:

We zaten met de familie van mijn vaderskant bij mijn opa en oma, mijn vader heeft niet meer een goede band met zijn ouders en met zijn broer. Anyway, we hadden gegeten en mijn opa leek alsof hij een dutje ging doen in zijn stoel. Opeens stortte hij in elkaar en was hij stervende. Zijn lichaam zat vol kanker, ik was niet bang maar wel verdrietig. Opeens kwam mijn tante en mijn twee nichtjes van mijn moeders kant door de deur, ze waren verdrietig(terwijl het niet eens hun opa/vader was) en troosten mij en mijn zus en mijn moeder. Mijn jongste nichtje die daar een jaar of 8 leek(ze is nu 16) bleef maar kijken naar mijn opa en je zag dat ze verdrietig was maar ook in shock. Mijn opa is niet dood gegaan, maar was wel stervende en de droom eindigde dat we met zn allen tv aan het kijken waren met mijn opa nog stervende op de achtergrond( alsof het ons niet boeiende :s)

De reden dat de familie van mijn moeders kant mij troostten komt omdat mijn andere opa wel echt overleden is (3 jaar geleden) en we waren toen heel vaak samen :). Ik ben best benieuwd wat deze droom betekent :), bedankt voor de reactie van de vorige droom. Het doet me goed :)

28 mei 2012

mss beetje laat maar heb veel lopen denken over deze deze droom lijkt een soort verwerkings proces te zijn van het overlijden van je opa in dit bercht 3 jaar terug zulke dromen maken duidelijk dat je er nog over denkt maar het feit dat je aan het einde tv kijkt terwijl je andere opa nog steedst aan het sterven is kan betekenen dat het nu niet meer belangrijk is omdat je het een plekje geven hebt en over je ergste verdriet heen bent