Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ouderlijk huis en basisschooltijd..

16 jaar geleden

Hi,

Ik ben nieuw hier en heb me zojuist bij jullie aangemeld. Het lijkt me fijn om mijn dromen met jullie te delen en ook om dromen van anderen te lezen en daarop waar nodig te reageren. Ik woon in Rotterdam en ben 24 jaar.

Het volgende wil ik graag met jullie delen, het is een droom dat regelmatig terugkeert:

Ik droom vaak over mijn ouderlijke huis, dus niet het huis waar mijn ouders nu wonen, maar een woning daarvoor.
In dat huis ben ik opgegroeid vanaf mijn 2e tot mijn 12e jaar. verder droom ik ook regelmatig over mijn basisschool tijd waar ik onderwijs heb gevolgd van mijn 4e tot 12e jaar. ik kan me nog heel erg veel dingen herinneren uit die tijd. In mijn dromen komen mijn oude schoolvriendinnetjes ook vaak in terug.

Wat zouden deze dromen kunnen betekenen?

Groetjes
droomvlucht

Maja
16 jaar geleden

Dromen over het ouderlijk huis.

Inmiddels ben ik nu 53 jaar.
Veel van mijn dromen hebben zich afgespeeld in de huiskamer van de woning waar ik van mijn tweede tot mijn twaalfde woonde.
Ook het huis waar ik van mijn dertiende tot mijn 22e woonde was vaak decor in mijn droom.
Na het overlijden van mijn man droomde ik vaak van het huis waar we na ons trouwen zijn gaan wonen.
Het zijn vaak dromen in de relationele sfeer die zich in die woningen afspelen of waar ingrijpende dingen plaatsvinden zoals een beer in de bijkeuken van het huis waar mijn man en ik na ons trouwen zijn gaan wonen. Deze droom vond plaats na zijn overlijden. Om er achter te komen wat zo'n woning voor jou betekent, kun je toch het best de droom opschrijven met alle gevoelens daarbij die door de droom worden opgeroepen. Het is een wat vaag antwoord maar "woordenboekverklaringen" hecht ik niet veel waarde aan.