Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

gewekt door een vrouwenstem

11 jaar geleden

hallo,

deze morgen was ik aan het dromen dat ik sliep en gewekt werd door een vrouwenstem die aan mijn voordeur stond, ze riep luid mijn naam en vroeg of die hond voor mijn deur de mijne was. Toen ik wilde antwoorden werd ik echt wakker. Ik dacht even dat het echt gebeurde omdat het zo luid klonk

weet iemand wat dit zou kunnen betekenen? Heb zelf geen hond, dus het was zeker de mijne niet. De vrouwenstem herken ik ook niet echt, het kan zijn dat het mijn moeder was,

groetjes,
angela

11 jaar geleden

Hoi angela25


Onbekende vrouwen die in de droom verschijnen symboliseren de onbewuste vrouwelijke kant van de dromer. C.G. Jung noemde dit de anima. Dergelijke vrouwen kunnen ons belangrijke dingen over ons gevoel en onze capaciteiten mededelen. Onbekende vrouwen wijzen daarom meestal op eigenschappen waarvan we ons tot nu toe niet bewust waren dat we ze hadden.

Horen dat u wordt aangeroepen door vreemde stemmen voorspelt dat u zakelijke moeilijkheden kunt verwachten.

Honden kunnen ons in de droom angst aanjagen, maar ze kunnen ons ook vertederen, begeleiden en beschermen.

De deur kan gezien worden als een lichaamsopening maar ook kan het onze geslotenheid of openheid symboliseren.

Dat zijn de beteknissen van je dromen, als ik het goed heb en wat betekent dat nu. Kan het zijn dat je met een probleem zit en daar niet over praten wil?

Maar dat de hond een bescermende foctor is in deze droom

11 jaar geleden

hallo Hans,

bedankt voor je reactie.

Ik zit in een fase van mijn leven waarin ik een belangrijke beslissing voor mezelf moet nemen. Steeds in mijn leven heb ik in relaties gezeten waarbij ik alles van mezelf heb gegeven en waarbij ik van de personen die ik liefheb eigenlijk niets of zeer weinig heb terug gekregen. Te beginnen met mijn moeder en nu ook met een 6 jaar durende relatie die eigenlijk helemaal geen relatie is.

Ik zie dit nu heel hard onder ogen, en besef nu dat het niet zo verder meer kan. Ik probeer nu uit deze vicieuze cirkel uit te komen en wil nu meer de kant van de liefde te volgen i.p.v de afwijzing. Maar dit is ongelooflijk moeilijk want hoe meer ik mij van deze mensen wil verwijderen hoe mee zij aan mij trekken

Volgens mij heeft die droom daar betrekking op. Maar begrijp de symboliek hier niet goed van. Hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik er van overtuigd ben dat het mijn moeder was die mijn naam riep, de stem klonk vrij kordaat. En die hond die blijkbaar voor mijn deur stond leek verdwaald, hij draaide in cirkeltjes (afwisselend van de ene naar de andere richting) en was duidelijk op zoek naar iets.

11 jaar geleden

Hoi angela25


Soms kies je een leven zoals die van jou, veel geven en weinig ontvangen, die vrouwenstem was je moeder niet maar je gids.

Die hond gaf aan zoals je zelf zegt cirkeltjes draaide.

Zolang die taak aan die mensen nog niet af is, blijven ze trekken, maar je hebt ook de kracht om het pad van de liefde te volgen, een nieuwe fase in je leven te beginnen.

Groeten H@ns.

11 jaar geleden

je hebt gelijk Hans,

de laatste dagen/weken draaide ik in rondjes, niet goed wetende waar naar toe.

Vandaag ervaar ik een enorme rust binnenin. Het voelt aan alsof al de negativiteit in mij heeft plaats gemaakt voor iets nieuw,...een nieuw begin.

bedankt Hans voor de energie die je hebt gestoken in het ontcijferen van mijn droom. De puzzel klopt nu,

angela