Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik droom altijd dat mijn ex mij zal vermoorden

julia
14 jaar geleden

ik ben onder weg naar huis en opeens sta hij voor mij ik wel vluchten maar hetgaat niet omdat hij telkens voor mij komt te staan dan krijg ik slagen van hem ik brobeert terug te vluchten maar dat gaat niet omdat hij mij op de grond duwt dan brobeert hij mij te wurgen ik snak naar lucht en er is niemant die mij kan helpen . ik word kort adem wakker en helemaal bezweet het is precies echt gebeurt dan kan ik neit meer slapen en moet uitmijn bed komen . ik ben dan helemaal op van de zenuwen en ben aan trillen ik ben bang dat hij dat echt zal doen.

14 jaar geleden

Hallo dit vond ik op de site

Als je droomt dat je een moord gepleegd hebt, duidt dit op het beeindigen van een oude (slechte) gewoonte of denkwijze. Het kan ook het eind van een verslaving betekenen. Een ander uitleg van deze droom is dat je veel onderdrukte woede hebt, naar jezelf of naar anderen. Moord-dromen komen trouwens vaak voor als je niet lekker in je vel zit.<br /> <br /> Wanner je getuige bent van een moord, duidt dit op een diepgewortelde boosheid op iemand. Denk er eens aan of het slachtoffer een eigenschap van jezelf symboliseert dat je kwijt wilt.<br /> <br /> Als je zelf vermoord wordt, suggereert de droom dat een belangrijke relatie verbroken is en je af wil sluiten van je emoties. Het staat tevens voor ongebruikte talenten.

Groetjes Anneke

Joukje
6 jaar geleden

Ik droom dat mijn ex mij gruwelijk vermoord. Maar voor dat ik dood kan gaan word ik wakker. Ik snap niet waarom het mijn ex is. Ik ga al 5 jaar bijna niet meer met hem, en ben al mijn gevoel voor hem allang al kwijt. Ik denk al jaren niet meer aan hem. En ineens droom ik dit een paar keer...

6 jaar geleden
Beheerder

De ex is natuurlijk een beeldvorming.
Je kunt het zien als een negatieve mannelijke invloed die je jou onderuit wil halen.
Soms moet het oude ik sterven om in een andere vorm terug te keren.
Hier lijkt het om een oude vijandschap te gaan die nog steeds niet is verwerkt.
Je laat je vermoorden, wat betekent dat je geen weerstand biedt.
Tel de eigenschappen van die ex eens op en kijk hoeveel ervan in jou te vinden zijn?
Het heeft te maken met verwerking.
Je gaat als het ware de gehaktmolen in.

Ingrid
5 jaar geleden

Het is net een paar weken uit met mijn ex. En elke keer droom ik raare dromen over mijn ex.
Zo droom ik dat ik word vermoord in een huis en dan ik een geest word.En mijn vader in mij droom ook vermoord is en ik er achterkom dat hij ook mijn vader heeft vermoord. Maar elke keer probeer ik weg te gaan en te vluchten en lukt het hem weer mij te vermoorden ook toen ik in een realtie zat droomde ik dat hij mij wilde vermoorden echt supper eng.

5 jaar geleden
Beheerder

Het vermoorden is iemand monddood maken wegdenken in het onbewuste verdringen enz.
Iemands identiteit ontnemen enz.
Het is een vaak gehoord thema dat mensen die gaan scheiden elkaar wel kunnen vermoorden als goedkope en snelle oplossing. In dromen wordt zoiets dan ook weergegeven in een vechtscheiding.