Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Lange, wisselende droom

Nikos
11 jaar geleden

Hallo! Ik houd sinds kort m'n dromen bij in een dagboek. Meestal kan ik wel redelijk eruit komen wat mijn droom betekend, maar deze droom was uniek. Hij was echt super lang en het verspringt een aantal keer van locatie/onderwerp.

Het is een echt lange droom, dus pak er een kop koffie bij.


Ik zit in een kamer op een buis. De buis is van beton gemaakt. Een soort rioleeringsbuis. De buis hangt in de lucht boven de vloeg. Ongeveer een meter of 4. Boven me loopt een kleine pijp. Daar houd ik me an vast terwijl ik op de buis zit zoals je op een paard zit.

Onder me zie ik lijken van 2 mensen. Ze lijken te zijn gevallen vanaf een grote hoogte. Op een plateau dat aan een muur vast zit op mijn hoogte staan 2 vrouwen. Ongeveer mijn leeftijd. Ze hebben het over losgeld. Kennelijk ben ikgegijzeld door hun.

1 van de vrouwen is aan de telefoon en ze zegt iets over dat ‘hij er maar beter snel kan zijn met het geld.’

Kennelijk weet ik waar het over gaat want ik vraag hoe lang het gaat duren. Waarop ze antwoord dat het lang gaat duren. Ik vraag wat lang is. Is dat 1 uur? 3 uur? 6 uur?

Ze antwoord dat hij anderhalf uur met het vliegtuig moet. En daarna nog hierheen rijden. Langer dan 6 uur in ieder geval. Ondertussen heb ik moeite om mijn evenwicht te bewaren en heb ik het gevoel dat ik soms weg glij. Ik probeer een positie te vinden waarop ik kan slapen zodat de tijd sneller gaat. Dat lukt niet echt. Dan overweeg ik mezelf gewoon te laten vallen. Wat ik ook niet doe.

Ik maar een grapje over de situatie en de vrouw die aan de telefoon was moet er om lachen. Ze loopt naar me toe, want kennelijk is mijn buis heel dicht bij het plateau, want ze brengt haar hoofd heel dicht bij de mijne.

Ze verteld me dat ze m’n humor wel leuk vind en dat ze dat belangrijk vind in een persoon. Dan merk ik op dat ik een klein plastic buisje in m’n nek heb. Een soort infuus. Maar waar het heen gaat weet ik niet. Dan zie ik dat de vrouw een injectie naald pakt en me met iets injecteerd. ‘Anders ga je al dood voordat je je werk gedaan hebt’ zegt ze. Op dat moment zie ik het gedrup van een infuus voor me.

Opeens zijn we ergens anders. Ik weet niet precies waar, maar het lijkt een soort bar. Maar het ziet er niet heel netjes uit. Het heeft wat weg van een huis uit Fallout 3. Maar dan opgeknapt. En het is best groot binnen. Ik ben er met dezelfde 2 vrouwen. Waarom weet ik niet.

Ik zeg tegen de vrouw die mijn humor leuk vond dat ik pijn heb in m’n zij. Ze pakt een injectienaald en geeft me weer een spuitje. Weer zie ik het druppende infuus voor me. Ze lijkt een beetje ondaan door mij. Ze leunt naar me toe en zoent me. Dan pakt ze m’n hand en trekt ze me mee. ‘hierheen’ zegt ze. We lopen naar een kamer waar 2 pooltafels staan. Er staan een paar mensen omheen ze ze zijn aan het poolen. Maar met hele kleine ballen. Net grote knikkers. De grote van het krijtje waar je de voorkant van de keu mee dekt. Maar dan rond.

De vrouw legt haar arm op de pooltafel en duwt alles aan de kant. Ze gaat op de rand zitten en maakt haar spijkerbroek los. Ik vraag aan haar of de rest dat wel goed vind. Ze zegt dat die vanzelf wel weg gaan. En dat doen ze ook. Ik maak ook mijn broek los en duw haar op de tafel. Terwijl ik haar aan het zoenen ben penetreer ik haar. Halferwege worden we gestoord door die andere vrouw. We moeten gaan. Ik vind het niet zo erg want ik begon die pijn weer te krijgen. Ze pakt haar spuit weer en weer krijg ik een injectie. En weer zie ik op dat moment een druipend infuus.

Dan zijn we opeens buiten. Op een grasheuvel. We liggen daar samen. Alleen ik en de vrouw waarmee ik net nog op een pooltafel lag. Ze zegt dat ze me wilt helpen. Ze gaat me vanaf nu telkens minder geven als ik pijn heb. Dan volgt er een serie van beelden die een soort film maken. Eerst zie ik een spuit van dichtbij. Met de schaalverdeling zichtbaar. Ik zie dat de zuiger verplaatst en me met vloeistof injecteerd. Dan het druipende infuus. Dan zie ik mefeld die zegt dat hij pijn heeft. En dan gaat het beeld weer terug naar de spuit. Die telkens leger raakt en telkens minder vloeistof spuit. Dit herhaald zich 7-8 keer.

Dan sta ik opeens buiten. Bijn een klein restaurantje. Er is geen asfalt weg. Alleen aarde. Er staat op het restaurant na ook een soort van hut.

Het terrein in een vierkant. Maar de hoek rechts onder is omringt met hekken.
Het restaurant staat linksboven. Ernaast, rechts boven, een aantal parkeerplaatsten. Op 1 daarvan staat een oude, roestige groene pickup. De hut zit daaronder en grenst aan het hek van rechter onderkant.

De vrouwen en ik lopen naar de hut toe. Terwijl ik ernaartoe loop begin ik het plastic buisje dat in m’n nek zit zat te worden en trek het los.

Als we binnen zijn stort de vrouw waarmee ik seks heb gehad opeens in. Ze zit ook opeens in een doorzichtige plastic zak. De zak is ongeveer 2 keer zo groot als ze zelf is. Ze smeekt me om haar eruit te halen. Ik grijp naar m’n broekzak en haal er een schaar uit en snijd de zak open. Ze ziet er niet goed uit. Ze is sterfende. Ik houd haar vast en zeg dat ik van haar hou. Dat ze niet weg mag gaan.

Ze zegt tegen me dat haar werk klaar is. Dat het nu mijn beurt is. Het plastic buisje dat in mijn net zat, zat ook aan haar vast. En door mij telkens minder van dat spul te injecteren ging ze zelf telkens verder achteruit. Ik vraag haar waarom ze zichzelf dan ook niet had geholpen, zoals ze bij mij had gedaan. Ze zegt dat ze niet wist hoe ze dat moest doen. Ze geeft me een stuk karton met de plattegrond van het terrein van het restaurant erop.

Alleen staat er een text bij. Ik moet dat uit mijn hoofd leren en zeggen als het tijd is. Terwijl ze me dit verteld word ze langzaam grijs. Ik smeek haar om bij me te blijven. Ze overlijd. De andere vrouw pakt m’n hand en loopt met me mee naar buiten.

Dan zit ik opeens in het restaurant. Met het stuk karton in m’n handen. Naast me zit een oude boer. Compleet met witte baard, strohoed en tuinbroek aan. Ik probeer aan hem voor te lezen wat er op het karton staat maar het lukt niet. Ik moet te hard huilen daarvoor. Ik leg het karton weg en vraag de boer hoe ik dit ooit voor elkaar moet krijgen. Hij verteld me dat nu niet het beste moment is hiervoor. Dat ik weg moet gaan en terug moet komen als het tijd is.

Dan word ik wakker.

De betekenis: Geen flauw idee!

11 jaar geleden

Hey Nikos,

Je bent in je droom eerst druk bezig om jezelf in stand te houden, anders val je misschien. Daarna word je telkens weer geinjecteerd met een spuitje. Het lijkt mij een beetje dat er veel aan de hand is in jouw wereld. Dat je angstvallig aan dingen vastklampt om niet onderuit te gaan. Maar de omgeving is wel sterk bezig met jou: je bent gegijzeld (in hun wereld) en je wordt gevoed door een infuus (daar doe je overigens niets tegen).
Degene die jou helpt, die jou staande houdt en inspuit met een spulletje dat je sterk houdt in deze wereld, gaat zelf wel ten onder aan het infuus. Toch geeft ze je nog wel iets mee dat jou kan helpen.
Is er toevallig iets nieuws gaande in jouw wereld waartegen je je verzet? Misschien wil een deel van jezelf jou wel helpen (de vrouw waar je intiem mee bent), maar verzet je je daar nog te sterk tegen.
Herken je je in dit beeld? Ik hoor het graag.

Ik ga slechts in op de grote lijnen, maar als ik een beetje in de goede richting zit, kunnen we misschien nog samen nadenken over de verdere betekenis van je droom.

Met vriendelijke groet,
Tyanya

Nikos
11 jaar geleden

Hoi! Bedankt voor je reactie!

Er is momenteel wel het een en ander gaande in mijn wereld jah.
Ik ben 22 maar ondanks dat heb ik nooit echt een vaste relatie gehad. In januari ben ik pas voor het eerst echt verlieft geworden en heb ik voor het eerst ook een relatie gehad. Maar na 3 maanden maakte ze het uit. Dat is nu... 2 en een halve maand geleden ongeveer.
Maar alsnog ben ik er niet overheen. Mijn gevoelens voor haar zijn nu nog hetzelfde als toen. Ik weet niet wat ik daarmee aan moet. Het beste advies dat vrienden/familie me kunnen geven is dat het gewoon tijd kost.

Maar ik weet het niet. Ik mis haar nog steeds... Alsof ik gewoon niet kan accepteren dat ze weg is.

11 jaar geleden

Hey Nikos,

De vrouw waarmee je seks had in je droom kan dan heel goed staan voor je ex-vriendin. Het feit dat zij is gestorven symboliseert het verlies van haar in jouw echte leven. Nu moet je verder en dat kost je veel moeite (je kan de tekst die je vriendin je mee heeft gegeven niet voorlezen aan de oude man in het restaurant). In je droom lijkt het wel of je hebt geaccepteerd dat ze weg is (ze is overleden), maar in je reactie geef je aan dat het lijkt alsof je het niet kan accepteren. Misschien heb je het wel geaccepteerd als een feit (en dat is goed), maar kost het verlies je wel nog heel veel moeite (wat blijkt uit het niet kunnen voorlezen van het stuk dat je van je vriendin gekregen hebt).
Het restaurant kan een symbool zijn van je onbewuste dat je verder kan helpen, maar op dit moment ben je er nog niet klaar voor (dat zegt de wijze oude man (archetype) ook). Is er iets speciaals met het restaurant? Heb je je ex-vriendin misschien leren kennen met iets wat met uitgaan of eten te maken heeft? Dan kan dit betekenen dat je je weer open moet stellen voor een nieuwe relatie (op zijn tijd). Of is een restaurant iets waar jij bijvoorbeeld veel plezier in beleeft? Dan kan het betekenen dat je het plezier weer moet opzoeken (op zijn tijd). Dat is de boodschap die je vorige relatie je mee wilde geven. Iets wat je eruit kan leren. Weet je nog wat de tekst op het karton was?

Met vriendelijke groet,
Tyanya

Nikos
11 jaar geleden

Hallo alweer!

En ook weer bedankt voor je reactie.

Door jou weet ik nu een stuk beter wat ik dus tegen mezelf zou zeggen. En zonder hulp had ik dat mysterie waarschijnlijk niet snel ontcijferd.
Wat het restaurant betekend weet ik alleen nog niet. Restaurants hebben geen speciale betekenis voor mij. Ook niet toen ik nog met m'n vriendin had.
Dat die boer een archetype oude, wijze man is had ik zelf echt niet bedacht. Heel goed gevonden :)

Helaas weet ik niet meer wat er op het karton stond. In m'n droom zag ik wazig omdat ik tranen in m'n ogen had, dus ik heb het nooit goed kunnen bekijken. Wat ik wel ervan weet is dat het een soort dialoos was. Alleen het rare ervan is, is dat alleen mijn tekst erop staat. Die van de 2e persoon staat er niet op. Het is dus alsof al vast staat wat de andere persoon terug gaat zeggen. Dat moet haast wel, want anders slaat mijn tekst nergens op.

Wat ik me nu wel herinner is dat ik met haar en haar familie uit eten zou gaan op de dag dat ze het uitmaakte. Misschien dat het restaurant daar vandaan komt.

Delilah!
11 jaar geleden

Ik drink geen koffie

11 jaar geleden

Hey Nikos,

Fijn dat ik kan helpen :).
Misschien is het restaurant dan inderdaad een symbool van het einde van je relatie. Het feit dat je daar dan bent is wellicht een teken dat je toch niet helemaal los hebt gelaten, dat je nog iets in het vooruitzicht ziet. Het stuk karton is lastiger. Ik begrijp ook niet helemaal wat er nu precies op staat. Eerst geeft de vrouw die doodgaat het stuk karton mee en dan is het een plattegrond. Er staat ook een tekst op (van haar?) en later lees je je eigen tekst voor. En jouw tekst is een soort antwoord op de eerste tekst? Ik denk dat het gevoel bij het karton ook heel belangrijk is. Het maakt je in ieder geval verdrietig, want je moet ervan huilen. Wellicht is dat van de relatie met de geschiedenis van de situatie, maar kennelijk heeft het ook een belangrijke boodschap voor hoe verder.

Met vriendelijke groet,
Tyanya