Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

slachten van dieren

13 jaar geleden

Ik heb een hele heldere en duidelijke, maar vreemde droom gehad over een boerderij waar ik jaren geleden kort heb gewerkt.
Het is een combinatie van vee-houderij en bloemen/bloembollen.

In mijn droom werden er allemaal dieren geslacht op de boerderij (wat in het echt niet gebeurde, er stonden voornamelijk melkkoeien en een paard).
Er waren allemaal gangen en overal hingen er koeien aan haken aan de muur op z'n kop, met opengesneden hals. Sommige dood, sommige nog levend. Ze hadden allemaal extreem grote ogen en keken me aan.
Ik wilde ze wel helpen maar op de een of andere manier kreeg ik geen contact met de boeren die de koeien aan de haken ophingen. Ik probeerde het ook niet om contact te krijgen, praatte niet met ze.
Buiten stond een paard (die er ook in het echt staat/stond). Het paard moest ook geslacht worden en dat wist het paard (hij zei het tegen mij), want zijn benen waren niet goed meer. Het paard sprong over het hek heen zodat het met mij mee kon gaan, maar is uiteindelijk toch ook geslacht.
De dode dieren werden als ze leeggebloed waren van de haken gehaald en niet gebruikt voor vlees, maar werden gedumpt achter de boerderij. Totaal nutteloos dus.

Deze droom blijft in mijn hoofd hangen, wat moet ik hiermee?

13 jaar geleden

Ik wil nog even een toevoeging plaatsen.
Het paard waar ik het over had heb ik een tijd verzorgd en bereden (in het echt dus). Het paard werd door de eigenaren niet goed behandeld, de koeien wel. Ik heb geprobeerd het paard over te kopen maar eigenaar wilde dat niet. Ik ben later verhuist en heb het paard niet meer gezien. Het paard is ondertussen waarschijnlijk al lang overleden omdat het toen al redelijk oud was en het is jaren geleden.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door mistig.

13 jaar geleden

Hoi Mistig.

Voor de juiste uitleg is het belangrijk te onthouden wat er geslacht wordt. Slachten we ons huisdier, een koe of slachten we mensen af? Het slachten is altijd negatief uit te leggen en staat meestal voor negatief handelen.

Dromen over koeien die wachten om gemolken te worden wijst op de bevrediging van lang gekoesterde hoop en verlangens.
Wat je ziet in je droom is veel dode koeien, hoe zit het met jou verlangens en hoop?

Paarden hebben altijd een grote betekenis indien ze in de droom verschijnen. Het symboliseert zonder meer onze elementaire levenskracht.

En hoe zit het met jou levenskracht?

Ik denk dat het voorbeelden zijn voor je zelf en hoe je in het leven staat.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

riro
9 jaar geleden

Hallo,
Ik heb vanacht een hele vervelende droom gehad,er was een witte muur helemaal onder het bloed en er stonden allemaal dieren langs die muur koeien en schapen,ze werden geslacht,maar op een hele bizarre manier,eerst werden de poten afgezaagd met een elektrische zaag en toen de voorkant van hun bek dus neus en mond,echt heel bizar en ze spoten water bij die schaap dat kwam in zijn gaten die er waren gemaakt naar buiten van zijn neus schrok er wakker van en heeft me een heel naar gevoel gegeven.
wat heeft dit te btekenen?
Groetjes Maria