Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wegrennen voor ziekenhuis

11 jaar geleden

Ik droomde vannacht heel duidelijk. Mijn hele leerjaar (alle 4e klassen) waren een soort van gevangen in een paralelle wereld achter een ziekenhuis. Het was daar heel mooi en een soort park met fonteinen maar het voelde wel allemaal vreselijk nep en je kon zien dat het niet ├ęcht buiten was. Wij, leerlingen, wisten dat we gevangen zaten, maar de mensen van het ziekenhuis die ons gevangen hielden wisten niet dat wij dat wisten want zij dachten dat wij dachten dat we op schoolreisje waren.

De echte droom begint met dat ik zit te knuffelen met een jongen die een vriend van een vriendin van mij is. Ik vind hem in 't echt niet leuk, maar in de droom zeker wel. Dan gaat de droom over naar die 'wereld achter het ziekenhuis' en sta ik met mijn vrienden te praten en de jongen die ik in het echt stiekem leuk vind heeft een politieuniform aan (hij is niet van plan politieagent te worden). Wij zijn bang maar doen alsof er niks aan de hand is, voor de ziekenhuismensen, en hij pakt mijn hand, iets wat hij in 't echt niet doet.

In elk geval, ik wordt met nog iemand uit m'n klas (geen vriendin) gekozen als 'geheim agent'. Wij moeten uit het ziekenhuis zien te sluipen en dan iets halen om de rest te bevreiden. Dus zodra de ziekenhuismensen even zijn afgeleidt kijken wij elkaar aan en ik zeg 'rennen!' en we beginnen te vluchten. Maar ik ben m'n jas vergeten en moet nog even terug. Ook moeten we onderweg naar buiten even naar de w.c. en door deze onderbrekingen halen de ziekenhuismensen ons bijna in.

Wij vinden een soort achteruitgang en komen in een lange straat. Wij denken dat we naar de brug aan het eind van de straat moeten om te ontsnappen, want butien de grenzen van het ziekenhuis kunnen ze ons niks doen. We gaan even zitten bij een bushokje en ik doe m'n schoenen uit.
Maar aan het eind van de straat zijn daar de ziekenhuismensen in een auto, ze zien ons nog niet. Wij verstoppen ons achter het bushokje en wachten af. Maar op dat moment besef ik dat we allang over de grenzen van het ziekenhuis zijn en we ons niet hoeven te verstoppen en ik ben zo blij!

Toen hield de droom op.
Iemand een idee wat het kan betekenen?