Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mitrailleur

11 jaar geleden

Hallo allemaal!

Ik zoek altijd de betekenis van mijn dromen op deze site.
Nu heb ik vanacht gedroomd over dat ik neergeschoten werd, door mn hoofd, alleen was ik daarna niet dood.
De betekenissen op deze site gaan alleen over zelf mensen neerschieten. Dus zou iemand mij misschien kunnen helpen met de betekenis?

Ook kreeg een vriend van mij daarna ruzie met zijn moeder, wat er heftig aantoe ging.
Achteraf zagen die vriend en ik dat zijn moeder 2 mitrailleuren in de kast had staan. Over die mitrailleur werd steeds "doorgezeurd" en ik dacht in mijn droom meerdere malen "ik moet straks opzoeken wat een mitrailleur in je droom betekend". Alleen staat hij er niet tussen. Weet iemand wat het betekend?

Ik hoop dat jullie er iets van snappen en dat jullie mij kunnen helpen!

Groetjes,

Chantal

wim
11 jaar geleden

Het incident van gisteren in de nederlandse supermarkt zal er wellicht wel mee te maken hebben...

11 jaar geleden

Ja, dat zou idd kunnen! Daar had ik zelf nog niet eens aan gedacht! Bedankt!

Helaas droom ik vaker over oorlog of dat ik neergeschoten wordt en ik hoopte dat als ik erachter zou komen wat het betekend, dat het dan misschien op zou houden. Ik loop nl na die dromen altijd 2 dagen met een soort "angstig/onheilspellend/naar" gevoel rond...

11 jaar geleden

Hoi Chantal.

Het geweer is, evenals als andere schietwapens, een teken van sterk agressieve neigingen. Freud zag het geweer als een seksueel symbool. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Soms voelt de dromer zich een soort superman als hij in de droom een geweer heeft. Soms kamt de dromer in het waakbestaan met potentieproblemen. Wie in de droom met een geweer bezig is, streeft in het waakbestaan snel zijn doel voorbij. De dromer zou er goed aan doen in het waakbestaan zijn hoofd koel te houden en niet zo snel zijn geduld te verliezen. Wie in de droom op een ander schiet wil in het waakbestaan afrekenen met concurrentie. Dit kan ook concurrentie in de liefde zijn. Zo heel af en toe kan het ook betekenen dat de dromer een seksueel avontuur wenst met degene die hij in de droom beschiet. Alleen de rest van de droom kan duidelijkheid geven of dit ook het geval is. Schiet iemand anders met een geweer op ons, dan moeten we het bovenstaande op onszelf betrekken.

Het hoofd is het centrum van waaruit al onze zintuigen worden bestuurd. Verwonden we in de droom ons hoofd dan kunnen we dus rekenen op ernstige problemen in het waakbestaan met betrekking tot onze zintuigen. Raken we in de droom ons hoofd kwijt dan raken we in het waakbestaan de kluts kwijt. Het kruintje van het hoofd zou een seksuele betekenis hebben.

Misschien ben je vaak met sexualiteit bezig in je hoofd en dat beschadigd is door mindere goede ervaringen, je bent niet helemaal dood, laat ik het zo zeggen er is nog hoop voor jou.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.

11 jaar geleden

Ik ga ermee aan de slag,
Bedankt voor de hulp!