Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verschillende dromen

11 jaar geleden

Beste allemaal,

Na vannacht weer een droom gehad te hebben waarvan ik wakker schrok heb ik toen (6 uur 's ochtends) gelijk via mijn mobiel de betekenis opgezocht via google en kwam ik op deze site terecht.

Nu na weer slapen plaats ik hier een bericht in de hoop dat jullie mij meer informatie kunnen geven over deze droom en andere dromen van mij. Vannacht heb ik weer een droom gehad over een achtervolging. Het begint eigenlijk met een ruzie met blanke jongens (ben zelf ook blank weet niet of dit relevant is?) en vervolgens merk ik dat het op vechten gaat uitdraaien. Op dat moment begin ik te vluchten. Er zijn verschillende scenario's geweest maar vannacht rende ik geloof ik langs een spoorlijn en wilde ik de trein halen om daar in te schuilen/onder de mensen te zijn en zo mezelf veilig te stellen.
Uiteindelijk halen ze me in met de fietsen en word ik kort daarna wakker.

Interessant is dat ik dit in het echt heb meegemaakt (ruzie met een groep jongens). Op dat moment (5 of 6 jaar geleden toen ik 17 of 18 was) was er een zeer dreigende situatie waar ik in mijn eentje tegen 8 jongens kwam te staan (wat overigens wel redelijk terecht was aangezien ik het zelf een beetje had veroorzaakt). Ik kreeg een trap op mijn been, sprong op en duwde een jongen op de grond en rende weg. Door de adrenaline rende ik harder dan iedereen maar een stel kwam met fietsen achter me aan. Waarna ze me inhaalde. Het is uiteindelijk rustig gebleven op 2 stompen in mijn maag na.

Heb na dat voorval geen problemen meer met die jongens en sommigen begroet en ik praat ik zelfs even mee. Wat ik ook nog weet van de droom van vannacht is dat besefte dat ik groter was dan de jongens was waar ik ruzie mee had. In het dagelijks leven sport ik veel waardoor ik breder ben geworden en hier was ik mij bewust van in de droom. Desondanks ben ik wel weg gerend.

Een andere droom die frequent terugkomt gaat over auto's. Ik bestuur een mooie en snelle auto (ben liefhebber van auto's en heb in mijn leven in meerdere mooie en snelle auto's gereden) maar aan de auto mankeert altijd wel iets. Heb een keer meegemaakt dat het een trapauto was (a la Flinstones). Of dat ik niet volgas kan geven in de auto en daarom niet snel is. Kortom er mankeert altijd iets aan de auto.
Wat zou dit kunnen betekenen?

Ik vind dit zeer interessant en ga vanaf nu ook een notitieblok naast mijn bed leggen zodat ik na het wakker worden een veel duidelijkere omschrijving kan opschrijven en ook mijn gevoelens in droom kan opschrijven aangezien die vervagen.

Alvast hartelijk dank!

11 jaar geleden

als ik jou verhaal zo lees krijg ik het gevoel dat je af en toe vergeet dat je zelf verantwoordelijk bent voor het leven dat je leidt en dat je je
vaak beter voor probeert te doen dan hoe je je voelt en als veilig gevoel wegloopt van situaties, dat je zelfs een beetje angstig bent om te falen.
probeer het een beetje los te laten en wat meer van jezelf te laten zien, ben niet bang daarvoor want hoe dichter je bij jezelf komt hoe meer begrepen je ook door anderen zal zijn, ze kunnen het alleen maar waarderen.
ben niet te hard voor jezelf, ieder mens heeft zijn sterke en ook zijn zwakke kanten, accepteer dat en volg je intuitie en niet altijd alles proberen te relativeren voor jezelf.
zeg en doe wat je voelt, het zal je vast goed doen!
liefde ontvang je als je het ook weg kan geven, betrek niet alles tot jezelf.
je hoeft niet bang te zijn om gekwetst te worden,je mag je gerust kwetsbaar opstellen als je dat zo voelt! probeer je maar eens in te beelden en wat het je zou kunnen geven.......alleen maar respect en geen zwakte!
laat jezelf zien..