Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over een gedaante naast mijn bed

13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb al jaren dezelfde droom, soms met regelmaat soms maanden niet. Ik weet dat ik het vaak heb als ik veel aan mijn hoofd heb, me zorgen maak of veel pieker, maar ik zou graag willen weten wat mijn droom betekent. Ik hoop er daardoor beter mee om te kunnen gaan en wie weet blijft het weg als ik weet wat het betekent.
Ik droom dat, als ik net in slaap val, op het randje zeg maar, er een zwarte gedaante naast me staat. Soms komt hij net mijn kamer binnen, soms staat hij links van me of aan mijn voeteneind. Hij buigt zich zeg maar over me heen en voor mijn gevoel gaan zijn handen richting mijn keel/borst. Op dat moment wordt ik altijd schreeuwend wakker. Mijn hart klopt in mijn keel en ik sta te trillen op mijn benen. Soms ben ik wel eens bang dat mijn hart het begeeft zo erg is het. Toen ik een keer een slaaptablet genomen heb, werd ik eerst niet wakker. Ik heb toen om me heen geslagen en geschopt, mijn vriend probeerde me vast te houden, en na een aantal klappen opgevangen te hebben kreeg hij me gelukkig wakker. Slaappillen neem ik dus niet meer. De droom heb ik echter nog steeds.
Lastig voor mij , maar ook voor mijn partner en kinderen, die schrikken zich steeds ook het apezuur.
Kan iemand mij helpen en me vertellen wat dit betekent? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
Alvast bedankt!

13 jaar geleden

Hoi

Je schrijft

Ik weet dat ik het vaak heb als ik veel aan mijn hoofd heb, me zorgen maak of veel pieker,

Ik denk dat je steeds weer een waarschuwing krijgt om het rustiger aan te doen, zodat je niet stikt in je zorgen.
Want dat is niet goed voor jou, voor geen mens eigelijk, zorgen vreten energie en voel je je wel gezond en sterk verder?

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

Nico
10 jaar geleden

Hoi Ellhicha,

Zoek eens op: Slaapparalyse of slaapverlamming. Je zegt dat het gebeurt als je net in slaap valt.
Als je in je REM slaap komt, dus als je net in slaap valt of net wakker word, kan er een storing in de hersenen zijn, waardoor je eigenlijk al wakker bent, maar je spieren nog verlamd zijn. Hierbij komen ook hallucinaties en het gevoel van druk op de borst of keel.

Ik heb dit ook, vannacht nog, toen droomde ik dat er een zwarte gedaante naast mijn bed stond die me 'mee naar boven' wilde nemen. Ik krijg dan ook paniekaanvallen en kan niet bewegen.

cindy1
8 jaar geleden

Hallo, ik kan er maar niet achterkomen wat mijn droom Inhoud.
Het was 2 dagen geleden dat ik een soort gedaante zag, denk ik.
Het zag er uit als een soort mens was wit en het zag eruit dat het soort van licht gaf en het had geen haar of kleding maar zag er ook niet naakt uit.
Het hing half over mijn heen maar deed mij geen kwaad.