Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Help me!.

28 maart 2011

nou kijk. ik heb gister gedroomd dat ik met mijn danscoach van 14 was. ik omhelsede hem. en we gingen met vogels spelen. (raar)
dus wij begonnen bijna te zoenen. toen kwam mijn beste vriendin. zij ging zoenen met mijn zogenaamde vriendje. we zaten in mijnkamer. en ik had zijn ketting . het was een ketting: zwarte lindjes. ringetjes. sleutels en een slot in een vorm van een hart. er zat ook een levende vogel aan. en die vloog weg van mij. ik was bang om het te zeggen tegen hem. hij heet trouwens sem. dus ik ging naar zijn huis want hij ging verhuizen. dus ik bracht de ketting terug en ik legde hem op de grond en rende weg. alleen toen ik naar hem keek was het een andere jongen.
toen was mijn droom afgelopen.
help me!

28 maart 2011

Hoi

De kus is al vanouds het teken van het hoogste geluk, maar het kan ook de kus van het verraad en zelfs de dood zijn. Het is dus van groot belang erop te letten wie ons in de droom kust, of wie wij in de droom een kus geven. Vaak beloofd de kus genezing voor hen die ziek zijn. Wie in de droom erotisch aan het zoenen is kan in het waakbestaan rekenen op een goede relatie, ook al is het niet de eigen partner die we in de droom zoenen. De kus in de droom staat soms ook symbool voor communicatie. Meestal wordt hiermee geestelijke communicatie bedoeld. Pas op als anderen ons in de droom zoenen, het kan de kus des verraadt zijn.

Dromen over vrienden die het goed gaat en gelukkig zijn voorspelt plezierige tijden; u zult ze binnenkort ontmoeten

De vogel is als wezen van de lucht het symbool van onze psyche. Het symboliseert de gedachten die ons bezig houden maar het kan ook de ziel symboliseren. Iedere vogel heeft zo zijn eigen betekenis. Zo staat de raaf bijvoorbeeld voor ongeluk en duistere zaken en gedachten. Fladderende vogels symboliseren onze psychische onrust. Vliegen de vogels vrij rond dan zijn ook onze gedachten en gevoelens vrij.

De ketting is het symbool van gebondenheid, toch dienen we onderscheid te maken tussen een halsketting die als sieraad gedragen wordt en de ketting waaraan we vastgebonden worden.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik.

Vinden we in de droom een sleutel dan zouden we volgens Artemidoros iemands hart kunnen openen.

Dromen over een slot voorspelt verbijstering.

Soms wil de droom ons met de verhuizing duidelijk maken dat we iets in onze leven moeten veranderen opdat we ons vrijer kunnen gaan bewegen.

Kijk maar of jeer wat mee Kan.

Groeten H@ns.