Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Schoenen, teken en vlooien

27 maart 2011

Ik droomde vannacht dat ik de hele tijd mijn schoenen 'kwijtraakte'.
Ik was met een groep vrienden op stap, en ik kwam telkens een beetje laat achter ze aan lopen omdat ik elke keer dat ik ging zitten of even stil stond mijn schoenen ineens kwijtraakte.

Ik stond bijvoorbeeld even stil en toen ik weer ging lopen merkte ik dat ik m'n schoenen en m'n sokken had uitgedaan, draaide ik me om, lagen ze daar waar ik net gestaan had! En dat terwijl ik me helemaal niet herinnerde dat ik ze uitgedaan had. En 't kostte ook telkens heel veel tijd om ze weer aan te trekken.

Ook droomde ik dat er allemaal teken als vlooien op m'n been sprongen en ik ze er de hele tijd aan het afwrijven was.

[Laatst droomde ik dat één vlo in m'n hand beet, wat betekent dat?]

Ik hoop dat iemand m'n dromen uit kan leggen.

4 april 2011

Up!

5 april 2011

Hoi LotteSun


Schoenen die we in de droom dragen staan meestal symbool voor de manier waarop we ons door het leven begeven.

Schoenen die te klein zijn duiden op een pijnlijke levenswandel. We kunnen in het leven tevreden zijn als de schoenen in de droom ons lekker zitten.

Luizen duiden op innerlijke onrust. Wie in de droom vol met luizen zit is zal bij zichzelf te raden moeten gaan waar de innerlijke onrust vandaan komt.
Kunnen we de luizen niet doden of worden het er steeds meer, dan raken we onze psychische lasten voorlopig nog niet kwijt.

Ik denk dat je wat moeite hebt met bepaalde problemen in je leven waar je moeilijk vanaf kan komen, je zal meer zelfonderzoek moeten doen en lukt dat niet moet je hulp vragen, misschien in de hypno of regressietherapie.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.