Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen in het donker

Krista
11 jaar geleden

Ik heb sinds kort een paar dromen gehad die in de nacht afspeelden en vraag me af of iemand een idee heeft wat ik ermee kan.

Het is nacht. Ik rij over een bedrijventerrein, links staan bedrijven, rechts is water. Voor mij rijdt een auto, die slaat af naar links. Ik ga er achteraan.
Als ik de hoek om ben zie ik in de verte de auto voor mij in z'n achteruit naar me toe komen. Ik neem een afslag naar rechts en draai een andere weg op. Zodra ik hier rij haalt een indiase vrouw mij in op een scooter. Ze trekt het voorwiel van de scooter omhoog en rijdt een tijdje op haar acherwiel. Ze verliest hierbij haar linkerschoen. Ze rijdt door. Even later ben ik op een school om een jongen te ondervragen. Hij is aan het werk in de klas en ik wacht in een kantoortje. Als hij komt zie ik dat hij erg onzeker is en ik ondervraag hem daarom niet maar vraag wat hij zojuist heeft gemaakt. Zijn gezicht klaart op. Hij neemt me mee naar zijn tafel en laat me een tekening zien. Als ik de tekening zie weet ik direct wat het betekent. Op de tekening is een vijver te zien met riet. In de vijver sta ik en ik hou iets omhoog (alsof ik het daar heb gevonden) in de vijver ligt ook een politieauto.
Ik knik naar de jongen, ik weet genoeg.

Een paar dagen hiervoor droomde ik ook een droom in het donker:
Het is nacht. Ik fiets naar 'huis' over een fietspad tussen twee scholen door. Een de linkerkant staat mijn oude basisschool, aan de andere kant de school waarop ik werk. Op het schoolplein van de school van mn werk staat een bankje. Er zit een man op. Hij houdt een meisje vast. Ik heb het idee dat zij verlamd is, gedrogeerd of dood. De man glimlacht een beetje vals en kust het meisje. Ik fiets door alsof ik het niet heb gezien. Als ik bij het huis aan kom staat de voordeur op een kier. Ik loop met mn fiets aan de hand naar binnen. In de gang staat mijn moeder met een regenjas aan, ze heeft net de hond uitgelaten. Mijn moeder kijkt me niet aan. Ze heeft de capuchon van de regenjas op. Toen ik buiten was regende het niet besefte ik mij. (in het echt is mn moeder overleden).

Is er verband tussen deze twee dromen?

11 jaar geleden

Hallo Krista

Ik begin eert met je tweede droom omdat je die eerder gedroomd hebt

Dromen over de nacht, kan betekenen dat het in je onbewuste zich afspeelt. Die dingen waar je niet echt bewust van bent.
Je fietst naar huis.
Als je droomt dat je fietst, dan ga je op eigen kracht vooruit en je rijdt tussen twee scholen door.
Scholen zijn plekken waar je dingen leert. Maar jij werkt blijkbaar op een school, misschien tegenstelling jeugd en volwassenheid.
Je ziet op de schoolplein iets wat niet in de haak is, maar je besluit te doen of je het niet gezien hebt.
Je komt thuis en je ziet je moeder, die vreemd doet. Ze draagt een regenjas, terwijl het droog is (behoefte aan bescherming?) en ze kijkt je niet aan.

Heb je misschien iets gezien of gehoord, wat je hebt besloten te negeren. Of weet je niet wat je er mee aan moet.

Je tweede droom

Je rijdt over een bedrijventerrein (een plek waar gewerkt wordt, maar dat s'nachts verlaten is). Je krijgt te maken met een automobilist die op je afkomt en een Indische vrouw, die op haar scooter gaat steigeren.

Dit kan bedreigend en intimideren overkomen. De vrouw verliest haar linkerschoen. Met schoenen kun je een hele eind lopen. Volgens sommigen staat de linkerkant voor de kant van het hart, het gevoel. Of is het zoiets als, zoals in de sprookje van Assepoester (Wie de schoen past, trekke hem aan)

Je komt op school, om een jongen te ondervragen.
Je bent afwachtend, tot hij naar je toekomt hij is erg onzeker, maar toen je hem vroeg wat hij gemaakt heeft, klaart hij op en laat hem je tekening zien. Blijkbaar heb je iets gevonden, wat de politieauto op de bodem van de put doet? Politie in dromen zijn vaak gezagsdragers, die de orde handhaven.

Is er misschien iets gebeurd, waar je in eerste instantie voor terugdeinst, maar dat je uiteindelijk toch hebt opgelost? Bij een ondervraging kan iemand dichtklappen, maar jij stelt hem op zijn gemak. Met vriendelijkheid heb je misschien meer bereikt?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Vriendelijke groeten
Wolkje

Deze discussie is gesloten.