Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

geheim verlangen of toch geen bijzondere betekenis.

11 jaar geleden

Ik loop al heel de dag met een droom die ik vannacht had in mijn hoofd. Normaal heb ik daar nooit last van, maar deze droom blijft echt hangen. Heeft er iemand een verklaring voor wat ik gedroomd heb?

In het begin sta ik in een grote, slecht verlichte kamer. De kamer is een disco, maar de verlichting is uit en iedereen is al naar huis toe. Toch voelt de kamer niet niet eng of verlaten. Eerder warm en bekend.

In de hoek van de kamer staat een grote luie stoel. de stoel staat zo opgesteld dat deze recht de kamer in kijkt. In de stoel zit een vriendin van me, maar ik in het echte leven vroeger een crush op had. Ze zit niet recht in de stoel, maar met haar benen over de linker armleuning en met haar rug tegen de rechter. Ze kijkt ook niet de kamer in, maar zit bewegingloos naar de muur recht voor haar te staren.

Ik loop naar haar toe en ze draait haar hoofd en kijkt me aan. Het volgende moment staan we buiten bij een vervallen huisje, langs een lange rechte weg waar ik vanuit het werk vaak overheen fiets omdat ik dankzij de bomen die er staan aardig uit de wind kan fietsen. Het huisje staat er in het echt ook.

We kijken elkaar aan en stappen samen door de deur die ik zelf open het huisje binnen. Bij binnenkomst staan we weer in die grote kamer/disco. Nu doet de discoverlichting het echter wel. Ze loopt naar de draaitafels toe en start een plaatje.

Ze kijkt me aan met grote mooie ogen en pakt mijn handen beet. Ik kijk haar aan in haar ogen, kijk naar beneden en zie dat zij een lange mooie jurk aan heeft die ze daarvoor niet droeg. Dan begint de muziek. Het nummer dat gespeeld wordt heeft nog het meest weg van het bestaande nummer "Lady in Red" van Chris DeBurgh. Op de maat van de muziek beginnen we te schuifelen.

Helaas ging zodra we begonnen te dansen de wekker, dus wat er verder zou volgen weet ik niet.

Een aantal weken geleden was ik samen met haar en een grote groep vrienden op een dancefeest. tijdens dat feest vroeg ze me om mee te gaan naar een andere zaal waar we allebei gedanst hebben (was meer naast elkaar dansen, dan met elkaar dansen).

Betekend de droom die ik had dat ik eigenlijk verlang dat er die avond meer was gebeurd of staat het compleet los van elkaar en heeft de droom die ik had een totaal andere betekenis?

Alvast dank voor de uitleg.

11 jaar geleden

Hoi ik droom ook.

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik. Soms zijn we gesloten tegenover de buitenwereld als we in de droom in een kamer verblijven.

Dromen dat u zich in een disco bevindt geeft aan dat u zult worden afgeleid en verward zult raken door een nieuwe relatie.

Gaan anderen in de droom op een stoel zitten dan zouden we in het waakbestaan anderen een korte rustpauze moeten gunnen.

De muur kan in de droom verschijnen om ons te beschermen, ons buiten te sluiten of ons gevangen te houden.

Tweede deel.

Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam, waarbij de openingen de openingen van ons lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, ons eigen ik.Een oud bouwvallig huis wijst ons er op dat we ons zelf moeten corrigeren.

De straat die we in de droom tegenkomen is een gedeelte van ons levenspad

Soms wijst de deur ons een uitweg uit een netelige situatie, afhankelijk van het feit of de deur open of gesloten is.

De hand is het symbool van handelen. Hand in hand lopen staat symbool voor toekomstige vriendschappelijke relaties.

De jurk in de droom is de uiterlijke verpakking van ons eigen ik. Het symboliseert de manier waarop anderen ons zien of waarop wij willen dat anderen ons zien

Rood is al vanouds het symbool van de liefde, het bloed maar ook van de strijd en het gevaar.

Muziek heeft te maken met gevoel. Mooie muziek zou zielsgeluk betekenen,

Dromen dat u zelf danst wijst op een onverwachte gunstige wending in uw leven.

Dat zijn de betekenissen van je droom symbolen.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.