Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De Rode Draak

Gigo Valonka
11 jaar geleden

Hallo allemaal

Ik hoop dat er iemand is die weet wat deze droom kan betekenen. Die ik vannacht heb gedroomd.

Aan het begin van de droom bevond ik me in een cel, waar ik gevangen zat. Die cel bevond zich in een gangenstelsel recht onder een plateau op een middel groot eiland waar alleen maar grote bergen waren. En dat ene plateau dat vlak bij de zee lag. In die tijd die ik daar was ontsnapte ik 3 keer en werd ik weer 2 keer gevangen gezet. Bij alle ontsnappingen zag ik steeds een glimp van mijn bewakers. Bij de 3e ontsnapping was ik al naar buiten, maar bleef mijn droom bij de bewakers. Het waren 3 monnik achtige figuren die om een vuur in een zaal stonden. Toen ze het door hadden dat ik ontsnapte, gingen ze na boven toe. Daar zagen ze mij: mijn boven lichaam was het zelfde als anders, maar mijn onderlichaam was rood en het leek wel een kruising tussen een hele lang slang en een draak. In ieder geval was ik heeel groot en had een zeer groot euforisch gevoel met een klein tintje angst. Het geheel speelde zich s nachts af. Toen ik ze zag dook ik ik de wilde donkere oceaan/zee, de monniken achtervolgden me met bootjes. ik vluchtte en het leek uren te duren voor dat ik weer land had bereikt. Ik had de achtervolgers al bij het begin afgeschud. Ik kwam bij een druk bevolkt strand van een stad aan. Maar toen ik op het strand aankwam was me onderlichaam weer normaal. Ik zag wat vrienden van me, we begroeten elkaar en we liepen naar links het strand af. We kwamen bij een heeel hoog en groot gebouw. we gingen er in. (ik had hetzelfde gevoel bij dit gebouw dan bij een gebouw waar ik elke zondag avond met me vrienden heen ga. Dus heel huiselijk en veilig.) Na een tijdje waarvan ik niet meer weet van wat we gedaan hebben, moest ik het gebouw afsluiten.... Ik deed dat heel obsessief. Ik ben wel 3 (of meer) keer in en uit het gebouw geweest om steeds verschillende en aparte deuren op slot te doen. Steeds gingen er vrienden weg en uiteindelijk was ik alleen. En wou ik ook weg gaan en toen werd ik wakker....

Dit help misschien bij de ontcijfering van de droom: mijn situatie in het echte leven is nu: Ik ben nu aan het bijkomen van een griepje. Dat 2 dagen geleden begon. Nadat ik de hele dag achter de computer heb gezeten met Tibia. Dat is een RPG. En sinds 3 dagen ben ik geboeid van chakra s en aura s.

Ik hoop dat iemand dit kan ontcijferen.

Groeten Gigo Valonka

11 jaar geleden

Hoi

In de gevangenis worden meestal onze gevoelens gevangen gehouden. Daardoor zijn we niet langer de baas over onze eigen beslissingen. Wie in de droom in een gevangenis zit opgesloten heeft beperkte vooruitzichten en verkeerde idee├źn over het leven. Vaak ook zijn we in het waakbestaan de gevangene van onszelf. Soms zijn we zelfs te veel gebonden aan anderen, onze omgeving of aan omstandigheden.

De monnik is het symbool van zelfonthouding, maar ook van zelfverloochening.

De draak, bekend uit mythen en sprookjes, komt nog steeds voor in dromen van moderne mensen. Soms neemt hij een moderne vorm aan zoals een molen, een graafmachine, een tank of een ander dreigend voertuig. Bijna altijd is de draak het symbool voor koelbloedige vitaliteit

Dromen over de kalme oceaan is een goed voorteken.

Wie in de droom aan het strand loopt heeft in het waakbestaan behoefte aan rust en verlangt daarbij vaak naar betere tijden.

De stad is het symbool voor het alles beschermende, de plek waar het centrum van ons bewustzijn ligt.

Het in een droom zien van prachtige bouwwerken met (groene tuinen) is een voorbode van een lang leven waarin het u aan weinig zal ontbreken,

Het afscheid of afsluiten nemen in de droom is het symbool voor een verandering in het waakbestaan waarbij men bijvoorbeeld afscheid neemt van situaties, personen of leefomstandigheden uit het verleden.

Ik denk dat er meer gebeurd bij jou dan alleen eer griepje.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns,

Gigo Valonka
11 jaar geleden

heey H@ns

heel erg bedankt voor het ontcijferen!!
ik kan er echt iets mee,
het is inderdaad zo dat er iets meer is dan een griepje....

ik heb ontdekt dat ik heel goed ben om in bepaalde onderwerpen te verdrinken als het ware.
ik verdiep me zo er in bijv in planten. dat kan ik wel zonder problemen maar als je dat gaat doen met aura s en chakra s plus een hele dag computeren terwijl je erg gevoelig bent voor energieen. ja dan gaat het mis. bij verdiepen met die aura s enzo bedoel ik dat je voelt wat er in je lichaam gebeurt. en ik ben er erg goed (Te goed) in om dan heel erg er over na te denken. dus de oorzaak van iets vinden. daardoor ben je erg veel in je hooft waardoor je als het ware gaat zweven. oftewel je bent dan niet meer geaard. en dan gaat je systeem een looppje met je maken en ga je de mist in.

door dit alles ben ik dus 3 a 4 dagen ziek geweest. en daar gaat de 1e deel van de droom over.
toen ik realeseerde dat ik als het ware "zweefde" ging ik allemaal fysieke dingen doen waardoor ik ging aarden. en daar gaat de 2e deel van de droom over.

oftewel het is een weerspiegeling van de werkelijkheid:P:D:D

en dit heb ik geleerd:
je moet alles doseren oftewel je moet het met mate doen. (drink met mate:P)

nogmaals heel erg bedankt!!

groeten Gigo Valonka

11 jaar geleden

nog maals bedankt