Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 dromen over rug

11 jaar geleden

Meld dit bericht Antwoord met een citaat Wijzig bericht Verwijder bericht
Hallo, de afgelopen tijd heb ik twee dromen gehad die allebei te maken hebben gehad met mijn rug. Het waren dromen waarin ik beide keren ook nadat ik wakker werd gevoel eraan over heb gehouden, omdat ik uit de droom ontwaakte en zodoende er "nog half inzat".

Graag zou ik willen weten of iemand mij kan uitleggen wat dit zou kunnen betekenen, aangezien de dromen nogal aparte situaties zijn.

Droom 1:
Ik ben in een witte, onbekende kamer bij een arts. Ik weet niet hoe ik er ben gekomen, maar er komt ineens een groot mes in beeld. Dit mes is steriel en ik weet dat het voor mij is bedoelt.
Op dat moment bekruipt mij een vlaag van rillingen (positief) over mijn rug... De arts maakt vier sneeën op mijn rug. Ik weet niet waarom, maar kijk wel over mijn schouder.
Mijn moeder staat daar (die er overigens gewoon nog is) en zegt me dat de sneeën goed zijn. Ze doen ook verder geen pijn en ik heb het gevoel, nadat ze gezet zijn dat ik compleet ben.. Het hoort zo.
Ik heb een illustratie bijgevoegd van hoe de vier lijnen over mijn rug liepen, dit werd me heel specifiek getoond in de droom. Zie hiervoor [i101.photobucket.com]

Droom 2:
Ik heb gedroomd dat mijn ruggengraat gebroken was... Hij was in tweeën gespleten. De ruggengraat stak eruit alsof het een soort staart was onderaan mijn lichaam...
Ik was me ervan bewust dat het niet goed was, maar kon wel normaal lopen. Dit voelde ook goed. Zodra ik de twee stukken ruggengraat weer "normaal" op elkaar zette, werd ik langer en dat voelde niet juist... Het frappante hier is dat ik me heel erg bewust was dat ik droomde. Ik bekeek mezelf net als in droom een van een afstand (dat doe ik altijd), maar had dit keer ook meer invloed op de droom (ben bekend met lucide dromen).


Wie o wie kan mij een of wellicht beide dromen uitleggen of verklaren wat dit misschien kan zijn?

11 jaar geleden

Hoi Freeze

Als we in de droom geopereerd worden, wordt in het waakbestaan in feite onze psyche genezen. De lichamelijke ingreep in de droom is een psychische ingreep in het waakbestaan. Waarschijnlijk worden er oude gewoonten weggesneden. Ook als we in de droom alleen maar getuige zijn van een operatie zouden we in het waakbestaan ons psychisch evenwicht moeten herstellen.

De rug(zak) is het symbool voor de last die we in het leven met ons meedragen. Meestal is het onze psychische last dat hiermee bedoeld wordt.

Kan dat je last hebt van ballast dart je liever kwijt wil.

Kijk maar of jeer wat aan hebt.

Groeten H@ns.