Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Glasscherf in mijn hand/vriend vermist

11 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat ik samen was met mijn vriend. Een ander meisje was erbij, maar later ging hij toch met mij naar buiten. Hij zei dat ik weg moest gaan, maar hier luisterde ik niet naar. Toen zag ik dat ik een glasscherf in me hand had, er zat geen bloed aan ofzo. Ineens was ik me vriend kwijt. Ik begon te rennen en was hem aan het zoeken. De glasscherf zat nog steeds in me hand. Ik kan de route nog prrecies herinneren, door het centrum van mijn woonplaats.
Ik hoorde allerlei sirenes tijdens het rennen en werd erg anstig dat er iets gebeurd kon zijn met mijn vriend. Bijna bij mijn woonwijk zag ik een ambulance en mijn ouders eromheen staan. De tante van mijn moeder was overleden en nog steeds was ik mijn vriend kwijt. Het begon me te dagen dat hij me ergens voor gewaarschuwd had.
Voor mijn idee was de droom erg lang.

Kan iemand me misschien helpen de betekenis van deze droom te verklaren?
Alvast bedankt.

11 jaar geleden

Hoi Lotte.


Glas is zeer breekbaar en duidt dan ook meestal op fragiele zaken. Dat kan het breekbare van een relatie zijn maar ook het breekbare van een gedachte, een idee of een droom.

Het bloed is het symbool van levenskracht en de zetel van de ziel. Het betreft hier wel de lichamelijke ziel en niet de geestelijke. Sommigen geloven dat zich in het bloed een magische kracht bevindt. Het bloed heeft ook te maken met verraad, vriendschap en liefde.

Dromen over het bloeden voorspelt dood door verschrikkelijke ongelukken en dat er over u geroddeld zal worden. Het geluk keert zich tegen u.

Ik denk dat die glasscherf wel genoeg zegt, goeg op letten, zorg dat het niet gaat bloeden.

Kijk mar of je er wat meekan.

Groeten H@ns.