Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vlinders in de wind

11 jaar geleden

Beste Droomforum leden,

Elke ochtend weet ik nog wat ik gedroomd heb, maar de droom vannacht was zo helder, en zo sterk. Toen ik wakker werd moest ik ook echt tegen mezelf zeggen dat het een droom was en niet echt. Omdat hij zo helder was, ben ik eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig wat jullie er over te zeggen kunnen hebben. Ik heb al wel wat dingen op gezocht, maar dan heb je het toch over losse begrippen en niet het geheel.

Ik liep door over een weggetje met groene struiken, iets hoger dan ik zelf, aan de rechterkant en links weet ik niet meer zo goed, maar ik geloof dat ik een huis herinner. Terwijl ik daar loop voel ik me enorm gelukkig, de zon schijnt en ineens komt er een prachtige grote vlinder aan. De vleugels zijn een prachtige kleur groen met zwarte randen waardoor het groen nog beter uit komt. Hij gaat op mijn hand zitten en voel geluk en bewondering kijk ik naar de vlinder. Ik zie het lijfje heel gedetailleerd, de pootjes en het hoofdje. Dan komt er een kleinere maar exact dezelfde vlinder bij. Terwijl deze ook op mijn hand gaat zitten steekt er een heel hevige wind op. Her is niet beangstigend of vervelend, het voelt niet als een nachtmerrie, maar ik ben wel heel bang dat ik de vlinders kwijt raak. Ik probeer ze met allemacht te beschermen maar omdat ze zo teer zijn kan ik niet veel doen. Ze klampen hun pootjes om mijn vinger. Uiteindelijk waaide ze toch weg, eerst de grootte, daarna de kleine.. Ik voelde me hier heel vervelend over.

Toen werd ik wakker...

11 jaar geleden

Hoi Vosne,

bedankt voor het opschrijven van je droom.

Zoals je zelf misschien al wel weet hoeven beelden, zoals een vlinder/wind, niet letterlijk een vlinder of wind te betekenen, maar staan ze ergens voor. Ik vraag zelf altijd aan de hoogste Bron van het leven wat een droom zou kunnen betekenen. 

Ik heb het idee dat je droom het volgende betekent:

Het is een heel bemoedigende droom. De 2 vlinders staan voor 2 dromen/verlangens van je leven. Je hebt al heel goed uitgestippeld en uitgedacht hoe je dit wilt gaan aanpakken. Het staat nog in de kinderschoenen het is nog teer. Wees niet bang als er kritiek op komt of negatief gereageerd wordt op jou verlangens dat de dromen/verlangens daardoor niet tot uitvoer komen. Vlinders hebben vaker te maken met wind en weerstand, maar toch overleven ze dat. Ga voor je verlangens en je dromen.

Ik heb God de hoogste Bron gevraagd om een indruk over jou dromen, als dit nergens op slaat of je niet bevestigd of gewoon niet klikt leg het dan gerust naast je neer.
INDRUK: Ik moest denken aan survival. Je hebt een liefde voor de natuur en om daar iets mee gaan doen. Je houdt van "out-door".

Als deze uitleg je niks zegt of je niet raakt, leg het dan opzij en vraag zelf aan de hoogste Bron God of hij je wilt openbaren wat deze droom zou kunnen betekenen 

Als deze uitleg je niks zegt of je niet raakt, leg het dan opzij en vraag aan de hoogste Bron God of hij je wilt openbaren wat deze droom zou kunnen betekenen


Met vriendelijke groeten,

Maarten
[www.pimp-your-life.nl]

11 jaar geleden

Dag Maarten,

heel erg bedankt voor je reactie! Het heeft echt iets in me geraakt. Ik heb 2 grote doelen/ dromen. De ene is voor mij net nog iets groter dan de andere. Ook ben ik erg gevoelig voor kritiek wat het plezier in het nastreven van mijn doelen dan (tijdelijk) minder doet zijn. Mijn grootste vijand voor het behalen van mijn dromen is mijn (lage) zelfvertrouwen. Jou verklaring geeft me echt een goed gevoel.

Leuk detail; voor het behalen van een van mijn dromen ben ik 4x per week 2 ur buiten te vinden, wat voor weer het ook is. -10, regen, sneeuw of ijs.. No matter what, ik ben buiten aan het werk.

Bedankt voor je reactie! Het geeft me een geweldig gevoel en ik kan ne er volledig in vinden!

Groetjes, Vosne

11 jaar geleden

Wat geweldig voor je Vosne,

ik wens je veel plezier en vrede toe in het navolgen van je dromen.


Met vriendelijke en warme groet,

Maarten
[www.pimp-your-life.nl]

Gert van de vlindertuin
11 jaar geleden

Beste Vosne,

Hartelijk dank voor het delen van deze fantastische droom!

Regelmatig komen er mensen bij ons in de vlindertuin die ook deze dromen hebben ervaren.
Uit psychologish onderzoek is gebleken dat dromen over vlinders een nauw verband heeft met ons zelfvertrouwen.
De vlinder staat eigenlijk voor ontwikkeling. Het kwijtraken van vlinders is heel gewoon. In de vlindertuin bij ons zijn we ook regelmatig vlinders kwijt.
Zo zie je dat zowel in de droomwereld als de realistische wereld vlinders een sterk verband hebben met onze psychologische geest.
Bij het kwijtraken van een vlinder heb ik ook vaak dromen hier over en voel ik mij angstig als ik de vlinder nergens kan vinden.
Maar na het lezen van het psychologish onderzoek van Dr. Umboros uit afrika ben ik gerustgesteld over het feit dat vlinders onze spirituele geest op een positieve manier beinvloeden. Hierdoor is bijvoorbeeld "Vlinders in de buik" een vanzelfsprekend gezegde geworden.
Zolang je droomt over vlinders is het een goed teken, maar zodra je over rupsen gaat dromen kunnen dingen in het leven een andere vorm aannemen.
Mocht je echt last hebben van natuurdromen over verschillende dieren kun je naast je bed een aquariumplant neerzetten, deze absobeerd de natuurlijke dromen vanwege de geuren die in het verband staan met de natuur beinvloeden.

Mocht je nog vragen hebben laat gerust een reactie achter!
Wees niet bang je dromen te delen, beter dromen delen dan je doodvervelen. Qoute uit: "Nature Dreamers Diary"

Warme Groet,
Gert van de vlindertuin.