Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

groot huis

gerry
16 jaar geleden

hallo
ik heb al paar keer de droom gehad dat ik in een groot huis kom met aantal verdiepingen
zie veel mensen,loop alleen de trap op zijn meerdere trappen
heel smal,zie aantal deuren en kamers
boven aan gekomen op zolder zie ik speelgoed en oude spullen
ik blijf een tijdje daar ook zitten ga dan naar andere kamer maar kan er niet meer uit

droom ook vaak dat ik iedereen kwijt ben op straat en niet meer kan vinden zijn dan buiten de stad
wil dan wel bellen maar mob leeg of doet het niet
komt er een hond me achterna
hoe ik thuis ben gekomen weet ik dan niet

afz gerry

16 jaar geleden

Heyey,

Een huis is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche.

In het algemeen kan gezegde worden dat de zolder staat voor je intellect en de kelder voor je onderbewuste. Als je droomt over de zolder, symboliseert dit vergeten herinneringen of onderdrukte gedachtes die onthuld worden. De zolder vertegenwoordigt tevens je geest, spiritualiteit en je verbondenheid met het hogere zelf.

Trappen komen vaak voor in dromen van mensen die ervan bewust zijn dat er nog bepaalde stappen gezet moeten worden voor ze hun doel bereiken. In jou geval kan dit misschien een spiritueel doel is.

Speelgoed in je dromen staat symbool voor je kinderjaren, huiselijke geluk en harmonie. Je zou op zoek kunnen zijn naar het comfort en geborgenheid van thuis. Speelgoed vertegenwoordigt ook je speelse houding of kinderachtige manier van doen.
Een andere uitleg is dat deze droom duidt op moeilijkheden die je belemmeren om je doel en ambities te bereiken. Na een lange periode van ploeteren zul je daarentegen deze problemen overwinnen.

Een rommelige zolder is een teken dat je nodig een wat structuur moet aanbrengen (in je geest).

Wanneer je droomt dat je gevangen gehouden wordt, suggereert dit dat je je opgesloten voelt in een bepaalde omstandigheden in het echte leven. Je zou je bijvoorbeeld opgesloten kunnen voelen in je carrière, een relatie of het leven in het algemeen

Als je een telefoon ziet in je droom, duidt dit op een boodschap van je onderbewuste of zelfs vorm van telepatische communicatie. Je zou geconfronteerd kunnen worden met kwesties die je hebt proberen te vermijden. Een andere uitleg is dat de telefoon symbool staat voor je relatie met anderen en hoe je met ze communiceert.

Wanneer je in je droom op zoek bent naar iets, staat dit voor de behoefte om iets te vinden dat je in je leven mist of nodig hebt. Je zou op zoek kunnen zijn naar de oplossing voor een specifiek probleem.
Als je droomt dat je alleen bent, suggereert dit gevoelens van afwijzing. Je zou het gevoel kunnen hebben dat niemand je begrijpt.

Ik hoop dat je er wat aan hebt...
Groetjes Jannes