Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik doodde twee keer een baby...

11 jaar geleden

Een tijdje geleden droomde ik dat ik het kindje van een vriendin van mij oppakte om ermee te spelen en dat ik het zo optilde met het buikje op mijn voeten. Toen botste het hoofdje tegen de muur achter mij en was het kind dood.

Een paar dagen later droomde ik dat ik met mijn vriend thuiskwam. We woonden in zo'n oud huis, bijna een spookhuis. Boven hoorde ik iets dus ik ging kijken. Het bleek een kindje te zijn. Ik pakte het op en nam het op mijn arm mee naar beneden. Alles leek goed te gaan totdat het kind onze hond uitdaagde. En niet zoals een kind een dier kan uitdagen, maar gewoon echt kwaadaardig! De hond begon ook naar het kind te grommen en toen moest ik beslissen wie van de twee nu echt kwaadaardig was. Ik besloot dat een hond een dierlijk instinct kon hebben, maar dat een kind van nature nooit echt kwaadaardig kon zijn en gooide het kind daarom naar de hond toe. Die verscheurde het helemaal, verschrikkelijk!

Hier was ik dus echt super van aangedaan en ik kan er echt geen betekenis aan vastknopen. In het echte leven hebben we geen hond en ook geen kinderen; We wilden er volgend jaar wel aan beginnen... Ik geef wel les, maar dat zijn tieners en dus al lang geen kleine kindjes meer.

Wie kan hier wat mee?

11 jaar geleden

Hoi


Ook in de droom zit het ongeluk vaak in een klein hoekje.

Een baby is het symbool voor het verlangen naar geborgenheid.

In de buik wordt ons lichamelijke voedsel verteerd, maar in de droom verteerd de buik het geestelijk voedsel dat we dagelijks tot ons nemen

De voeten zijn niet alleen het symbool van het vooruitkomen, maar maken ook waar we in het leven staan

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche. Meestal zal het verloop van de droom ons echter wel duidelijk maken dat voor een dergelijke verandering wel het één en ander opgeofferd moet worden. Soms worden we er op gewezen dat er iets in onze gedachte of gevoelsleven in leven wordt gehouden dat het beste zou kunnen verdwijnen.

Tweede droom.

Zien we in de droom een hond die is vastgebonden dan lijden we in het waakbestaan aan minderwaardigheids- complexen. Een hond die mishandeld wordt heeft dezelfde betekenis..

Deze twee dromen horen bij elkaar, wat er gebeurd is dat wat er in jou kinder jaren dingen zij gebeurd die je nu nog plagen en die ben aan het verwerken of proberenlos te laten.
En het zijn al oude problemen omdat je van een oud huis droom en het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam,

Dus lat je je niet verscheuren maar plak je problemen aan..

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.