Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

auto ontwijken

star
10 december 2007

laatst droomde ik dat ik met mijn vriend en een ander stel in een bungalo zat, Ik moest weg en mijn vriend zei dat ik de auto mee mocht nemen. Ik twijfelde want ik heb geen rijbewijs, maar ik kan wel een beetje rijden. Mij vriend vroeg nog of ik de weg wist, en ik zei dat het wel goed zou komen. Ik ging weg en ik rij op een weg dat me niet bekend voorkomt. Ik dacht dat als ik verder rij ik wel weer borden zou tegenkomen. maar op die weg komt een klein vrachtwagentje aan. En ik zie dat hij slingerd en op me af komt, Ik had 2 opties, 1- stoppen of 2- ontwijken. Dat laatste heb ik gedaan. Dus zou je denken dat ik niks zou hebben, maar op een gegeven moment lig ik wel onder die vrachtwagen. Ik heb die vriend gebeld om te vragen of hij mij kon ophalen. (Ik had de auto van mijn vriend mee dus hij kon nie.) hij vroeg waar ik was en dat wist ik niet. en toen werd ik wakker. heeft dit iets te betekenen? ik heb wel de vrachtwagen ontweken dus lijkt mij wel positief.
Ik heb wel eens vaker dromen over auto rijden. hoop dat iemand mij kan antwoorden.

alvast bedankt
groetjes star

13 december 2007

Heyey,

Heb je al in het droom woordenboek gekeken wat je droom zou kunnen betekenen? Omdat je wel vaker dat soort dromen hebt...kan je zelf kijken wat bij jou van toepassing is...

Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, beweegredenen en je vermogen om van de ene fase van je leven naar de andere te rollen. let erop hoe makkelijk of stroef de auto rijdt. Of je zelf rijdt of als je meerijdt als passagier is tekenend voor actief of passief je rol in het leven is. Als je achterin zit, is dit een teken dat je jezelf laat overheersen door anderen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfvertrouwen.

In het algemeen zou je kunnen stellen dat dit droomsymbool je mate van afhankelijkheid aangeeft, en hoeveel controle je over je leven denkt te hebben.

Een gestolen auto wil aangeven dat je identiteit een flinke klap heeft gekregen. Dit kan verwijzing naar het verlies van een baan, een slecht verlopen relatie of een specifieke situatie die je in grote mate heeft gevormd als persoon.

Als je auto oververhit raakt in je droom, suggereert dit dat je teveel energie kwijtraakt en het nodig wat kalmer aan moet doen, anders zou je zomaar een burn-out kunnen krijgen. Je neemt teveel hooi op je vork.

Als je droomt over een geparkeerde auto geeft je droom aan dat je je energie op iets anders moet richten dan wat nu het. Een kansloze onderneming kost je teveel moeite. Deze geparkeerde auto kan ook een teken zijn dat je een break moet nemen en even van het leven zou moeten genieten. Als je in je droom niet meer weet waar je je auto hebt geparkeerd, suggereert dat je niet weet welke richting je leven opmoet.

Wanneer een auto je bijna aanrijdt in je droom, is dit een teken dat je lifestyle, opvattingen of doel in je leven conflicteert met die van iemand anders. Het kan ook symbolisch zijn voor gekwetste trots.

Groetjes Jannes