Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Belangrijk maar kom er niet achter wat het betekend

Geertje
10 december 2007

Hallo!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb gister gedroomd dat ik een moord had gepleegd. Maar wat de boventoon voorde in mijn droom is dat ik heel gewoon moest doen en het geheim moest houden van alles en iedereen die ik ken.

Dat geheim houden is heel belangrijk in die droom. Ik heb in mijn boek gezocht over de betekenis van geheim in dromen maar daar stond niets over in. En op i-net was er net zo weinig te vinden.

Misschien dat jullie een betekenis weten? Ik zou er erg blij mee zijn want het blijft in mijn hoofd rondspoken.

Alvast bedankt!!

Groetjes van Geertje

10 december 2007

Heyey,

Moord wijst er meestal op dat je probeert een deel van je karakter of instinct dat je niet vertrouwt onder controle te krijgen
Het kan ook het eind van een verslaving betekenen. Een ander uitleg van deze droom is dat je veel onderdrukte woede hebt, naar jezelf of naar anderen. Moord-dromen komen trouwens vaak voor als je niet lekker in je vel zit.

Als je droomt dat je iemand hebt vermoord, is dit een waarschuwing dat flinke stress ervoor kan zorgen dat je je zelfbeheersing verliest. Let op de karaktertrekjes van de persoon die je in je dromen hebt vermoord, en vraag jezelf eens af waarom je zoveel woede voelt naar deze persoon in het echte leven. De droom kan een uitdrukking zijn van haatgevoelens jegens deze persoon.

Wat het betekend dat je de moord geheim moest houden weet ik ook niet…

Groetjes Jannes