Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

heel raar

30 november 2010

Het was een hele rare droom die van het een in het ander veranderde.
Er kwamen in mijn droom geen mensen voor die ik echt kende, in de droom kende ik ze wel en waren het mijn ouders, beste vrienden, ... maar in het echte leven ken ik ze niet.


Ik ging met mijn ouders en vrienden (die uit de droom, niet de echte) naar een pretpark, we waren onderweg met de auto.
We stoppen ergens om te eten en moeten in een heel lange rij aanschuiven.
Ik word met mijn ouders bij iemand binnen geroepen en ze hebben een gesprek waar ik niet veel van begrijp.
Uiteindelijk probeert de man achter het grote bureau ons te hypnotiseren maar dit lukt hem niet. We zijn blijkbaar de enigste personen waarbij dit tot nu toe niet lukte en mijn ouders doen hier heel gewoon over, alsof ze dit wel vaker voor hebben.
We verlaten het kantoor en plots ben ik op mijn slaapkamer (die dat ik in het echt ook heb, enkel is deze 10maal zo groot)

Ik ben naar buiten aan het kijken en plots liep er iemand door mijn kamer, sprong de waterval in en rijd weg in een auto.
Enkele seconden erna komen een groepje vrienden(voornamelijk jongens) van mij mijn kamer in en ik zeg hen dat we die auto moeten volgen.
We kruipen allemaal in 2 wagens en zetten de achtervolging in.
De jonge in de wagen ken ik niet, maar ik voel bezorgdheid en hij lijkt me aan te trekken als een magneet.
We proberen naast hem te rijden en roepen dat hij moet stoppen want hij rijd heel erg snel. Maar hij luistert niet, het lijkt alsof hij bezeten is door iets, hij lijkt zichzelf niet.
Ik besluit om het anders te proberen en kruip door het raam en zet me in de passagiers stoel naast hem.
Hij reageert verbaasd en zodra ik zijn hand aanraak vind er een verandering plaats.
Hij word terug normaal, zijn knappe en lieve zelf. Hij stopt de wagen en enkele van mijn vrienden zetten zich op de achterbank voor de terugweg voor mijn veiligheid.

We rijden door een dorp en er is markt. Hij stopt zijn wagen en ik stap uit.
Bij het uitstappen zijn de vrienden op de achterbank verdwenen en de jonge en ik hebben enkele maanden een relatie.
Ik stap een winkel binnen en ze delen er juist spullen uit aan studenten, veel balpennen, fluostiften, bloknoten, ... (in het echte leven verzamel ik graag balpennen)
Ik schuif aan en praat met iemand die de spullen uitdeelt. Nadien ga ik nog ergens in de winkel staan kijken naar iets.
Plots spreekt een knappe winkeljuffrouw mij aan over het feit dat ze iemand had gevraagd om haar vriend duidelijk te maken dat hij haar nu eindelijk eens ten huwelijk zou moeten vragen en dat haar vriend haar nu ieder moment zou kunnen ten huwelijk vragen. Terwijl ze me dit zegt weet ik dat degene die met haar vriend sprak zelf tot het besef is gekomen dat hij zijn vriendin ten huwelijk wilt vragen omdat hij zoveel van haar houd en zijn leven met haar wilt delen.

Plots verschijnt mijn echte moeder (dit is de eerste persoon die ik ook in het echt ken) en wilt ze met me praten, ze is van alles aan het zeggen maar ik luister niet echt want ik zie mijn vriend staan (die jonge van de auto). Ik ga naar hem toe en hij wilt me iets tonen bij de prachtige kerstboom die er staat.
Mijn moeder en mijn zus (2de persoon die ik in het echt ken) zijn me gevolgd en staan vlak achter mijn rug (geeft me een vies gevoel) en proberen me heel de tijd van alles te zeggen maar ik luister niet naar hen. Mijn vriend neemt zijn gsm en zegt dat hij me iets wilt tonen, hij neemt een foto van iets onder de kerstboom dat ik niet kan zien en toont het mij. Het is een kerstbal met "ik" op geschreven. Hij doet dit nog enkele keren en uiteindelijk heb ik dan "ik", "hou", "van", "jou" gelezen.
Ik geef hem een dikke knuffel en dikke kus en zeg hem dat ik ook heel vel van hem hou, ik heb op dat moment een heel gelukkig gevoel.

Hij lacht lief en zegt dat hij nog iets moest tonen, hij neemt nog een foto en toont deze aan mij.
Deze keer is het een kerstbal met "marry me?" op geschreven.
Ik ben blij maar ook verward op dit moment, ik kijk hem aan en hij heeft zo'n dwaze en verwachtingsvolle maar lach op zijn gezicht.
Ik zeg hem dat ik echt héél veel van hem hou maar dat ik een beetje overweldigt ben door het aanzoek en er eerst eens over wil nadenken.



Dan werd ik wakker.
Ik vind het een heel rare droom en vroeg me af of iemand me kon helpen met de mogelijke betekenis van deze droom...