Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wel 5 dromen per nacht.

11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben Marlies en ik ben 16 jaar.
Ik heb al zo lang ik me kan herrinneren elke nacht 3 tot 5 dromen. Ik vind dat op zich niet erg, ik vind dromen geweldig!
Maar elke droom is verschillend. Dan over zoenen, dan over vliegen, dan dat ik bij witte leeuwen in een hok zit (Witte leeuwen zijn mijn lievelingsdieren) en noem maar op.

De laatste tijd droom ik nooit meer dat ik ren, maar als ik dat droom, dan kan ik niet rennen. In mijn droom kan ik niet rennen. Er is niet iets dat me tegen houdt, of zo, maar toch kom ik niet snel vooruit. Net alsof ik in het water probeer te rennen. Heel raar.

Vaak droom ik ook dat ik in de droom weet dat ik droom. Dan zeg ik tegen de personen in mijn droom dat ik droom en dan zeggen ze dat het klopt. Meestal word ik dan wakker of niet en dan ga ik vliegen. Landen op gebouwen en als er dan enge mensen zijn die me willen vangen dan maak ik heel mooi een duikvlucht naar beneden en dan vlieg ik weer omhoog. Heerlijk gevoel is dat.

Ook als ik gewoon een droom had gehad had ik altijd een ''Na-droom'' zo noem ik dat zelf dan. Ik bedoel dat als ik een droom had en wanneer die afgelopen was kwam er een korte droom achteraan. Dat had ik heeeeeeeel vaak na een gewone droom. Dan droome ik dat ik bij een soort moeras een stijger op liep en het water in sprong. Dan zakte ik als maar dieper en dieper en het water werd steeds donkerder en ik voelde me eerlijk ontspannen. En dan werd ik wakker en m'n hart hoor ik dan kloppen in m'n hoofd.
Maar dat was niet de enige ''Na-droom''. Ik had ook vaak een ''Na-droom die over een blauw monstertje ging. Dan lag ik in die droom op m'n bed en dan zag ik de schaduw al weer aankomen. En dan stond ie ineens voor me. Een blauw mannetje met een lange neus. En dan probeerde ik hem weg te trappen maar ik werd steeds zwakker en hij steeds sterker. En dan kietelde hij me over mijn buik en dat is zooown verschrikkelijk vies gevoel in mijn droom. Dan schrok ik weer wakker en hoorde ik m'n hart weer kloppen.
Ik had vaak ook een ''Na-droom'' die erover ging dat ik op bed lag en dat voetstappen steeds dichterbij kwamen. En ik me verstoppen onder de dekens maar dat hielp niet. Ik kon niet zien wat 't was maar ze gingen me ook kietelen en schrok ik weer wakker.

Sorry voor dit lange verhaal, maar heeft iemand misschien een idee waar dit allemaal van komt? En hoe?

Groetjes,

Marlies.

11 jaar geleden

Hoi Marlies,

Het vele dromen komt vaak voor bij hooggevoelige mensen. Ik heb het zelf ook dat ik elke avond 3-5 dromen droom. Je leert er heel veel van als je de boodschappen kan ontcijferen. Het vele dromen kan wel erg vermoeiend zijn, dat is het enige nadeel.

Je kan het volgende doen met de wezens in je "na-dromen":

- Vraag ze wat ze je willen duidelijk maken. Meestal zijn ze kwaad op je omdat je iets in je wakende leven niet aanpakt, waardoor je je eigen groei tegenhoudt.
- Als de vraag niet helpt of je bent te bang om iets te vragen, kun je altijd om hulp vragen aan andere wezens in je droom. Deze zullen het wezen dat je lastig valt meenemen.

Het kan vrij lastig zijn om dit te doen, omdat je er vaak niet bewust van bent dat je droomt. Maar in de loop van de tijd zul je het onder de knie krijgen.

Ik hoop dat je aan mijn tips wat hebt. Ik wens je veel fijne dromen toe :)

Groetjes,

Macchiato1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Macchiato.