Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

heel vreemde droom...

12 jaar geleden

Ik had afgelopen nacht een heel vreemde droom, waar ik niet direct de betekenis van inzie.
Ik hoop dat iemand zich hier raad mee weet!!

Ik bevind me in en rond 2 opeengestapelde caravans. Hier 'verblijf' ik (op reis?) met mensen die ik in het dagelijkse leven niet ken, maar in mijn droom voelt het niet alsof het vreemden zijn. De caravans staan tegen een hoge muur aan, en er blijft maar een klein stukje grond meer over, want rondom ons is water.
Op een gegeven moment - onze mannen zijn weg om 'hulp' te halen - zien we brokstukken voorbij drijven. Op het eerste zicht zien we hier geen samenhang in, tot een deel van een vliegtuig langs drijft, en het duidelijk is dat er iets heel erg ernstigs is gebeurt.
We hebben geen idee, want er is geen TV of radio voor handen die ons kan vertellen wat er aan de hand is.
Ondertussen brengen we de kinderen (ik heb zelf geen kinderen, en in de droom zijn het ook niet mijn kinderen) binnen in de caravan onder, want buiten wordt het alleen maar erger: hele vliegtuigen, wrakstukken van schepen, hele 'plateaus' met auto's,... drijven voorbij. Naar mijn idee heb ik geen mensen gezien, alleen brokstukken, puin,...
De stroming wordt sneller, en de brokstukken groter, waarna er op een gegeven moment één tegen ons 'eilandje' aanstoot.
Ik haast me naar binnen, om te zien of de kinderen ongedeerd zijn, maar die zitten gezellig rond de tafel te eten. Het blijkt spaghetti met steak te zijn. Ik loop op de tafel af, neem een stukje vlees en eet het op, waarbij ik bedenk hoe lekker dat is.
In de droom voel ik me ongerust, onwetend, bezorgd om de mannen die er op uit zijn hulp te halen, en bezorgd om wat er mogelijk aan de hand is.

En dan word ik wakker.

Iemand een idee?