Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Heb een heks gedroomd, een grijze kat zonder start

11 jaar geleden

Hallo,

Ik had een vreemde droom. Ik liep een veld op met heuveltjes zoals bij aspergekweken. Aan het begin van een rij, op het heuveltje stond een vrouw, een zigeuner, ik was boos op haar. Plotseling verdwenen ze en kwam een grijze kat zonder staart te voorschijnen. Ik nam aan dat de vrouw in kat veranderde, dus was ze een heks. Ik probeerde de kat die me op afstand volgde weg te sturen, ik pakte wat grond in mijn hand en gooide naar de kat. Het was ook sand daar. Ik weet niet of het me gelukt was de kat weg te sturen.
Het prentje veranderd, ik kwam ergens, er was daar een man die me knuffelde, zo lief, zo warm, ik kreeg zo'n lekker gevoel van iets dat me al bekend was, maar ik kende hem niet.

Voor het laatst veranderde het beeld. Ik was ergens met mijn ex-vriend op wie ik nog erg verliefd ben, hij was ineens niet meer, hij liet me achter in mijn eentje. Ik weet niet hoe ik voor hem toch stond en vroeg hem waarom hij me niets vertelde dat hij weg zou gaan. Naast hem stond een vrouw met kort haar en strenge blik. Mijn ex-vriend zei niets maar de vrouw begon tegen me te schreuwen. Ik werd wakker en vanaf toen ben ik nog onder de indruk.

Kan iemand me vertellen wat het allemaal betekent? Dank je wel.

11 jaar geleden

Hoi toffie


Dromen dat u een heuvel beklimt is een gunstig voorteken als u de top haalt.

De heks verschijnt meestal in onze droom om ons te behoeden tegen kwaadwillende mensen. Zelden verschijnt zij in de droom om ons kwaad te doen.

Toch heeft de kat in de droom maar weinig met duivels en demonen te maken. Meestal heeft zij een seksuele betekenis, maar zij staat ook voor ongebondenheid, onverwachte wendingen, eigenzinnigheid, voorzichtigheid, sluwheid, gluipergheid, geluk en ongeluk.

Zien we anderen met een staart dan vinden we dat anderen zich in het waakbestaan beestachtig gedragen.

Als u van knuffelen droomt zult u teleurstellingen in de liefde en in zaken ervaren.

Onbekende vrouwen die in de droom verschijnen symboliseren de onbewuste vrouwelijke kant van de dromer.

Dat zijn de symbolen en hun uitleg.

Ik denk dat de droom over je zelf gaat en er staan een paar punten in waar je even over na denken moet

groeten H@ns..