Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zeer belangrijke droom

LoveIsTheAnswer
21 oktober 2010

Ik droomde dat ik in een bus was met mijn klas van vroeger en de leraar en we hadden een wedsrtijd in 2 groepen om over een hindernissenbaan te gaan zo snel mogelijk, maar ik zat in een rolstoel,terwijl de hindernissen super hoog en vrijwel voor een rolstoel onmogelijk waren, maar ondanks dat moest ik mee doen, en eerst gingen de anderen, ze gingen als een speer en we lagen ver voor op de andere groep, op het laatste moest ik, en het koste me ontergelijk veel moeite om alle hindernissen over te gaan, maar na een superlangere tijd dan de anderen had ik eindelijk de laatste hindernis bereikt, maar die kwam tot het plafond van de bus dus daar kon ik helemaal niet over heen, toch rolde ik met mij rolstoel op de hindernes en ik tikte het plafond aan, toen riep de leraar dat ik moest terug komen en het niet telde. (terwijl het onmogelijk was om die laatste hinderniss over te gaan omdat hij zo hoog was dat er geen einde aankwam, maar het rare is toen de anderen eerst gingen was die laatste hindernis nog niet tot het plafond dicht geplakt, alleen bij mij) Ik liep terug naar mijn team en niemand moest me meer ze hadden immers door mij verloren.

Ik weet 100% zeker dat deze droom een belangrijke boodschap bevat, aangezien ik ook al een lange tijd voor inzicht had gevraagd... (kan me de rest van de droom niet meer goed herrineren maar weet wel dat de bus uiteindelijk ontploftde)
Ik denk dat de rolstoel iets met mijn beperking te maken heeft, geen lichamelijke maar staat voor mijn extreme onzekerheid wat dus mijn beperking is in alles wat ik het leven doe en of zou willen doen maar niet kan of niet durf omdat ik door de onzekerheid word tegengehouden.. snap alleen niet waarom ik die laatste hindernis niet overkwam terwijl ik de anderen, ook al was het met moeite, wel overkwam, ik deed echt myn uiterste best voor de laatste hinderniss, maar het was onmogelijk want hij zat aan het dak dichtgeplakt en ik kan niet door het dak heen, maar waarom was de laatste hindernis zo laag toen de anderen voor mij over heen gingen?? Snap de betekenis of de symboliek er niet helemaal van..

Verder heb ik een steeds terugkerende droom over een oude leraar van de basisschool wat kwaad maar vooral teleurgesteld in me is (Ik was vroeger heel timide en leerde extreem goed, werd super erg gepest en na de basisschool was ik 180graden gedraait en de verkeerde kant op gegaan&nu10jaar later heb ik nog steeds wat psychise problemen en ik probeerde hem uit te leggen dat ik het ook liever allemaal makkelijker ging maar het psychisch het niet aan kan maar in myn droom leek hij dit niet echt te begrijpen.. (Is dit symbolisch of is hy echt zo teleurgesteld?) Waardeer iedere uitleg/hulp. Dank lieve mensen!

Melissa
21 oktober 2010

Lieve LoveIsTheAnswer,

Ik begrijp uit je verhaal dat je nog bezig bent met het verwerken van je ´moeilijke´ tijd van de basisschool en middelbare school.
Een terugkerende droom betekend altijd dat je daar nog niet klaar mee bent. Dat je dingen zou moeten afsluiten.

Je steld jezelf extreem hoge eisen. Hoger dan de andere. Daarom zit jij in een rolstoel en zij niet. Daarom zijn jouw hindernissen hoger dan de ander. Ook al zijn ze hetzelfde.

Probeer je op je zelf te richten en niet op de ander. Hou van je zelf. Ik weet dat het heel lastig is maar jij KAN ALLES! Ik weet zeker dat er veel dingen zijn waar je trots op kunt zijn dat je dat berijkt hebt. Laat je niet beinvloeden door andere. Natuurlijk wil je graag bevestigingen (zoals van je leraar) maar je vind je zelf niet goed genoeg. Als je dat denkt zal je ook nooit waardering ontvangen van anderen. Waardeer jezelf dan krijg je dat ook vanzelf een keer van anderen.

Iedereen heeft zijn eigen ´problemen´ en iedereen heeft een eigen thema in het leven waar het probleem over gaat.
Zie het als puzzels. Heb je hem opgelost dan ben je blij en trots. ga je verder kom je weer zo´n verrekte puzzel tegen. na bloed zweet en tranen deze ook opgelost/gemaakt te hebben kom je erachter dat de oplossing eigenlijk het zelfde was en het thema ook maar dan misschien ´groter´ of in een andere vorm.

Jij bent hier om te leren van je zelf te houden en je onzekerheid te ervaren en ervan te leren. Voel, leef, en leer. Het is niet erg om verdriet te hebben of om onzeker te zijn.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. En ben ook zelf erg benieuwd hoe je mijn uitleg van je droom ervaart.

liefs. Dreamer M

22 oktober 2010

Who Mellisa jij weet best wel veel over :D

Mag ik hier een vraag stellen in dit topic ?

22 oktober 2010

hey naxz,
bedankt voor je complimentje. Ik ben al vanaf mijn jeugd bezig met dromen en met de jaren leer je.
natuurlijk mag je wat vragen, kan alleen niet garanderen dat ik altijd een goed antwoord kan vinden. maar ik kan het altijd proberen. (mag ook altijd een prive berichtje sturen)

liefs melissa