Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zelfdoding en treinen

12 jaar geleden

Hallo allemaal,

na heel lang twijfelen toch maar besloten mijn dromen aan een ander te vertellen die misschien weet wat het betekent.
Ik wil van te voren zeggen dat het onderwerp misschien schokkend kan zijn omdat het over de zelfdoding van mijn moeder is. Dus als je niet van gruwel verhalen houdt, zou je beter niet verder lezen.

Ik droom regelmatig over treinen en stations. Dit zijn specifieke stations, namelijk station A in mijn woonplaats en station B, waar mijn moeder voor de trein is gesprongen.
Ik weet dat het dromen over treinen een reis in je leven betekent en stations als tussenpozen worden gezien. Maar omdat treinen en stations zo veel verbintenis hebben met de dood van mijn moeder, weet ik niet of de eerste optie aan de orde is voor mij.
Wat gebeurd er in mijn droom:.....
Bijvoorbeeld mijn moeder neemt mij mee naar station B en laat me zien waar het precies gebeurd is (dit weet ik in het echte leven niet helemaal precies), vervolgens moet ik haar tegen houden om niet voor de naderende sneltrein te springen en dat lukt mij ook.
Of... ik zit in de trein en ik moet op de een of andere manier uitstappen bij station B. Dit is in het echte leven ongeveer mijn grootste angst. Ik ben nog nooit uitgestapt bij dat station (maar er wel eens langs gereden). Eergisteren droomde ik dus dat ik daadwerkelijk uitstapte en dat het station veel groter is dan in werkelijkheid. Overal waren er treinen. Sommigen waren omgevallen. Ook was er een ongeluk gebeurd met een meisje en die heb ik samen met iemand (ik weet niet meer wie, maar het was een vrouw) gered. Ik preisde de vrouw die haar redde. Vervolgens droomde ikd at iemand (een mannelijk persoon) zijn spullen op dat station had laten liggen en dat ik deze ging teruggeven.
Ook droom ik vaak dat ik een bepaald parcours af moet leggen waarin er een kans is dat ik onder de trein kom, maar dit gebeurd overigens nooit.

Ach... en zo droom ik nog wel vaker over stations en treinen. Maar sinds een maand droom ik du sook dat mijn moeder telkens terugkeert in deze dromen. Dit was voorheen eigenlijk nooit zo.

Hopelijk kan iemand mij helpen....

Groetjes Sam

eva44
12 jaar geleden

betse Sam,

ik heb er geen verstand van, maar in al deze dromen droom jij over mensen redden/ helpen. misschien heb je onverwerkte gevoelens over je moeders dood en wou je dat je haar had kunnen redden.

Groetjes, Eva