Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vlucht en de dood

Davy Vuylsteke
12 jaar geleden

Ik zou graag eens een neutrale mening ontvangen over de betekenis van de volgende droom:

Ik bevind me in de open buitenlucht op een plaats waar het niet meer veilig is. Het is er landelijk, er staat minstens één huis en er lopen nog meer onbekende mensen (schijnbaar doelloos, maar wel in paniek) rond. Het is donker, waarschijnlijk 's nachts. Ik heb het gevoel dat ik de buurt ken en dat het mijn eigen huis is. Ik stap samen met mijn schoonzus in mijn wagen en beslis om toch met de wagen te vluchten hoewel ik weet dat de wegen onveilig zijn.
Dan neemt mijn droom een sprong en zit ik in de wagen en rijd ik door het donker op een landweggetje. Het is nog steeds 's nachts, maar ik kan toch goed de omgeving zien. Ik herken niet waar ik ben tot ik twee mannen in de verte langs de kant van de weg zie. De ene staat recht en staat met zijn één been op de baan en zijn armen gekruist, de andere zit gehurkt halvelangs achter een klein struikje en houdt een pistool op mij gericht. Naast hen staat een grote boom waarvan de takken op zo'n vier meter hoogte over de weg hangen. Ik zie niet meer dan hun silhouetten, maar ik krijg een gevoel van verslagenheid.
Ik zie een lichtflits uit het pistool komen, de voorruit van mijn auto barst en mijn hoofd wordt achteruit tegen de hoofdsteun geslagen. Mijn hoofd wend zich naar rechts en ik zie mijn schoonzus gillen.
Hierna schoot ik wakker uit mijn droom. Ik was klaarwakker, maar had nog steeds dat neerslachtige gevoel van verslagenheid.

Ik vind het bizar dat ik deze droom nu heb. Ik heb wel vaker dromen die ik lange tijd onthoud en meestal zijn dat dromen die gaan over sleutelmomenten in mijn leven. Dat dit er ook eentje is, daar ben ik van overtuigd, maar ik kan het niet goed plaatsen. Waarschijnlijk spelen er bepaalde gevoelens mee die mijn blik vertroebelen.

Voor wie zich geroepen voelt om hierop te reageren kan ik nog volgende bijkomende informatie geven:
1) De hele droom was geluidloos en speelde zich 's nachts af.
2) Op privé-gebied loop ik al langer te twijfelen, maar ik heb wel degelijk gevoelens voor mijn schoonzus. Ik heb al een tijdje geleden voor mezelf uitgemaakt dat mijn liefde voor mijn vrouw verdwenen is, maar ik wil haar en de kinderen niet kwetsen.