Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een droom met een vervolg?

Judith2
10 augustus 2010

Ik heb twee dromen gehad met een hele grote tussenpauze die elkaar opvolgend als het ware. Ik kom er alleen niet goed uit wat ze betekenen.

De eerste droom:

We waren met de hele familie op de camping, Mijn jongste zusje was weg en we waren haar aan het zoeken. Toen vonden we haar opeens op een grasveld in een soort supergrote kledingkast, en ze was helemaal wit. Toen haalden we mijn vader (die zag altijd wanneer Katholieken dood waren...) en hij zei dat ze dood was. Om de een of andere reden vond ik dat helemaal niet erg.

De tweede droom:

In ieder geval al een paar maanden na de eerste droom droomde ik nogmaals hierover. ik droomde namelijk dat ik met al mijn zussen en broers een of andere bijeenkomst ging houden, omdat mijn zusje een jaar dood was. We stonden daar alleen met elkaar in zwarte kleding op een podium, toen mijn zusje als een soort geest naar ons toe kwam. Ze zei dat ze weer levend kon worden, en dat niemand dan zou weten dat ze dood was geweest behalve wij. En wij wilden dat allemaal wel. Dus we zeiden dat ook tegen haar en toen kwam ze terug.

Het waren dus niet hele lange dromen, maar ik blijf ze vreemd vinden, vooral omdat ik nooit zoveel droom of het kan onthouden. Heeft iemand enig idee wat deze dromen kunnen betekenen?

judith2
12 augustus 2010

Is er niemand die weet wat mijn droom betekent? Of wat het betekent als je droom vervolgd wordt? Want ik lees vaak dingen over herhaling, maar vervolging van een droom moet toch ook een soort betekenis hebben, of niet?

12 augustus 2010

Judith,

Had je het idee na de eerste droom dat het geen einde had?
Ik wil er wel verder na kijken maar zal dan vragen moeten stellen,
over jouw persoonlijke leven. (Daar gaan dromen over.)

MvG DiscoverDreams

Judith2
13 augustus 2010

Discoverdreams,

Ik had volgens mij best het idee dat de droom afgelopen was de eerste keer. En ik begrijp dat mijn persoonlijke leven wat (alles?) te maken moet hebben met de droom, maar zou zelf niet zo weten waar ik dat op kan betrekken... Ik wil wel graag weten wat dat dan zou zijn, want ik heb vaker gedroomd dat er mensen doodgaan, maar nog nooit dat ze dan later weer tot leven komen :O

Judith