Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik kan mijn dromen besturen! (VERKLARING?)

7 augustus 2010

Hoi, ik heb iets heel raars met mijn dromen!!

Ik kan ze namelijk besturen.... Ik vind het echt raar.
Hier een voorbeeld: ik heb een paar jaar geleden een nachtmerrie gehad met iets wat echt heel weird en eng was. Iemand wou me aanvallen met een mes.
Ik heb mijn ogen dichtgeknepen en toen was de omgeving en het verhaal anders geworden.

Nog iets raars, ik kan mezelf uit nachtmerries halen. Ik weet het het klinkt raar maar het is echt zo!
Heb ik een paar keer gehad, dan was ik ergens op een plek waarbij ik me niet fijn voelde en ik werd aangevallen door vampieren, geesten, insecten ect... En de dromen werden alsmaar enger en vreemder. Op een nacht had ik een nachtmerrie en dat was de nacht waarop ik erachter kwam dat ik mezelf uit dromen kan halen en dat ik dan wakker word. :
Ik heb mijn ogen in de droom dichtgeknepen en mijn hersenen eigenlijk zo'n beetje naar "De echte wereld" gestuurd, en vreemd genoeg werd ik wakker. klaarwakker met mijn ogen open.

Heeft iemand hier een verklaring voor?!?! Is er iemand die hetzelfde heeft als ik?

Judith2
8 augustus 2010

Volgens mij heeft het wat te maken met 'lucide' dromen. Dat is dromen terwijl je weet dat je droomt en je zelf het kan aanpassen. Sommige mensen die kunnen al (deels) lucide dromen. Dus: zelf wakker worden en de droom zelf kunnen veranderen. Volgens mij ben jij dus een van de mensen die al een beetje zijn eigen dromen kan besturen. Ik heb een vriendin die dat ook gewoon kan en ook niet anders gewend is. Hieronder nog een site over lucide dromen die misschien handig is:

[www.ld4all.com]

8 augustus 2010

Idd Lucide dromen, waarin je geest wakker is maar je lichaam nog slaapt kun je je eigen dromen sturen. Ik heb het zelf ook heel vaak, vooral ook met achtervolgingen dat ik steeds hoe benard de situatie ook wordt steeds weer weet te ontsnappen. Niet raar vinden, gewoon interessant vinden en gebruik van maken. Als je het meer onder de knie krijgt kun je het niet alleen in nachtmerries gebruiken!

8 augustus 2010

oke, ik snap het volgens mij een beetje.
Mijn broer heeft namelijk hetzelfde als ik, en hij zei dat sommige mensen die fanatieke gamers zijn hun dromen ook kunnen besturen.

Iedergeval bedankt!

8 augustus 2010

@Wilhellmina Oooo, oke!
Ben ik dus niet de enige
Ik zal het ook blijven doen, ik vind het wel handig... hehe

asb
18 augustus 2010

ik kan mijn dromen ook besturen en ik game ook vaak :P

20 augustus 2010

Ook ik kan het heel goed, ik kan echt zeggen tegen mezelf dat het anders moet en de afloop veranderen, dan ga ik een stukje terug en laat het zo lopen als ik wil..heel maf wel erg fijn!

Davy Vuylsteke
28 augustus 2010

heb eens gelezend dat iedereen zijn dromen kan controleren.
Gewoon op vaste tijdstippen even de tijd nemen om te controleren of wakker bent of slaapt (vooral overdag doen en net voor en na het slapen). Uiteindelijk zal dit automatisme zich ook in jouw dromen voorkomen waardoor je op dat moment controle kunt verwerven over de droom.

Moet magistraal zijn als je dat kunt, maar geef mij toch maar de mystiek van een enge droom

29 augustus 2010

hallo,ik ben niet erg meer met dromen bezig,kwam toevallig op deze site.Ik het wel een periode gehad dat ik me veel met dromen bezig hield.Ik kon ze toen ook erg goed onthouden(als je s,avonds laat nog koffie drinkt b.v. slaap je iets minder vast ,en word je gemakkelijk wakker als je een droom hebt,zodat je hem herinnerd).
Het lukte me soms ook om dromen te sturen,ik werd dan wakker in de droom,en ging dan soms op onderzoek, naar een plek of gebouw of een feest,en nam daar een gedaante aan,soms in een andere tijd.Dan vond ik het super interessant om alles te ontdekken,wat er in die tijd bestond,hoe de mensen zich kleden en voort bewogen,ik zat een keer op de rug van een mammoet en zag al die wilde dieren om me heen erg leuk.De dromen begonnen soms met dat ik vanaf de plek waar ik toen woonde om hoog steeg,en dan kon kiezen om ergens naar toe te gaan,ik concentreerde me terwijl ik droomde me op een gedachte en daar ging ik dan met een vliegende vaart naar toe,ik wist dan niet precies wat me te wachten stond,maar kon de droom wel telkens bij sturen.

marino
21 november 2010

hoi
ik kan dat ook als ik een droom heb en het gaat niet zoals ik wil dan knipper ik met mijn ogen en dan ben ik ook klaar wakker heel eng eigenlijk
en ik heb ook weleens dat ik het doorheb dat ik droom dat is as eng dan denk je dus in de droom he ik droom en dan kan ik ook wakker worden wanneer ik wil
maar de laatste tijd heb ik dat bijna niet meer helaas

tischa123
22 november 2010

ja dan lucide droom je...ik heb dat ook..

ik heb gelezen dat als je je lucide droom langer vol wil houden dat je dan in je droom in je handen moet vrijven of jezelf in de droom een rondje laten draaien.

als je een lucide droom krijgen wilt dan moet je in je droom in een spiegel kijken, als die er is. want dan zie je meestal niet jezelf, of je kan ook naar je handen kijken die zullen dan ook er heel raar uitzien.of als er een licht knopje is die aan en uit tedoen het licht verrandert niet. ik hoop dat dit een beetje nuttige informatie was..


grtjs tischa123

Kim.
18 januari 2011

@Ellemieke,

dat einde van je eerste stuk heb ik ook, precies hetzelfde!!!! Als ik droom en ik vind de droom eng worden, zeg ik meestal iets van:'doei ik ga weg' of: 'ik vind de droom eng' of: 'Je kan me toch lekker niet pakken' Dan doe ik simpel mijn ogen open in het echt en wordt ik wakker. Tegenwoordig gaat dat iets te moeilijk, dus ik ga keihard met mijn hoofd schudden en dat doe ik dan ook in het echt en ik ben wakker.

Kim.
18 januari 2011

Oja nog iets..
@marino

ik kon het eerst ook niet meer, wakker worden uit een droom als je het wilt, probeer met je hoofd te schudden in je droom. Bij mij ga ik dat in het echt ook doen.

aschebelehelé
21 maart 2011

Ik heb het ook wel eens dat ik weet dat ik droom en dat ik me ogen probeer dicht te knijpen zodat ik wakker word.
of dat ik soms dingen wil doen in een droom die me dan ook echt lukken. Maar dat heb ik lang niet altijd en het zou me wel leuk lijken dat altijd te kunnen.
Wat wel jammer is, is dat dan het magische van dromen een beetje weg gaat, want zeg eerlijk, dromen zijn best mysterieus en apart omdat er dingen in gebeuren die in het normale leven niet kunnen.


wat ik ook heel raar vind is dat mijn moeder me elke nacht wakker maakt want van een wekker word ik niet snel wakker maar soms al voordat ze de deur open doet of dat ze hem net opent maar nog niks zegt word ik toch al wakker. ik vind dat best raar want ik slaap heel vast en slaap eigenlijk door alles wel heen.

E-tje
30 maart 2011

Ik kan mezelf wel wakker maken als ik wil maar niet mijn dromen besturen,
maar ik zou het wel graag willen, is er een manier omdat te leren ofzo???
ik heb trouwens ook mijn spreekbeurt over dromen gehouden.
vindt ze erg interesant!!
maar hebben julie tips hoe je dromen bestuurd ofzo?????

Matt
4 april 2011

Ik kan af en toe mijn dromen besturen; meestal als ik heel erg mijn best doe lukt het.
Laatst bijvoorbeeld: ik droomde dat ik in de aula van mijn oude school stond te praten.
Komen er ineens van twee kanten mannen met een mes in hun hand op me afrennen.
Ik wou wegrennen maar het lukte niet en 1 stak hem in mijn arm. Normaal wordt je hier wakker maar ik d8: wacht, ik zit hier niet meer op school dus dit moet een droom zijn!! toen deed ik mijn armen in de lucht en steeg er een podium uit de grond onder mij op en ik voelde me heel machtig en hoorde ook egt zo'n machtsgevoel muziekje.
Hierna eindigde de droom.
Ohwja, over die messen: ik ben wel laatst overvallen waarbij mijn vriend een mes op zijn keel geduwd kreeg. Niks gebeurd gelukkig alleen men portomonnee en mobiel weg :(
Over dat besturen van een droom: je moet een soort trigger hebben waar je in de droom aan kan denken. Hierdoor gaan je hersens logisch redeneren en dan kan je de droom besturen.
Ikzelf denk altijd aan het woord 'inception'. Werkt ALTIJD!! Zodra ik denk aan inception denk ik aan dromen en dan denk ik; wat ben ik eigelijk aan t doen?
Hoop dat jullie dromen besturen gaat lukken mensen! Greetz!

loredana
6 juli 2011

ik heb dat ook maar ik kan nog niet zo goed zelf besturen , ik weet dat ik droom en dan krijg ik echt bang , ik zie alles gewoon gebeuren net als in het echt , heb er echt bang van , ik durfde nog niet ens trug te gaan slapen :( echt eng ,

soenita
2 januari 2012

hoi hoi ik heb gedroomd over een vriend van mij hij een witte pak aan maaar is wel de man die ik heel leuk vindt in die droom houdt hij mij vast oook omhelzen en daarna is weg van mij drooom en belt op mijn telefoon wat is dit voor betekenis


groetjes soenita

Mark
9 januari 2012

Je bent niet de enige, ik heb het ook en vind het wel fijn. Ik knijp mijn ogen dicht en roep in mijn hoofd WORD WAKKER!!! Waarna ik weer in mijn eigen bed lig. :D

Mark
9 januari 2012

O ja, nog vergeten te zeggen: Ik heb ook een keer een terugkerende nachtmerrie gehad en meestal kneep ik mijn ogen dicht en werd wakker maar de laatste keer keek ik het 'ding' recht in zijn ogen en gaf het een keiharde klap. Daarna heb ik de droom nooit meer gehad. En dit is alweer 2 jaar terug.

17 juni 2013

Ik kan dat ook al heel erg lang!
Ik kwam er achter met een van mijn vlieg-dromen; ik was in een winkel met heel veel rijen en toen ik buiten kwam, kwam ik erachter dat ik iets vergeten was. Ik vloog terug om het te gaan halen maar iemand anders was sneller en hij vloog ook. Toen heb ik de tijd terug gedraaid en had ik het alsnog eerder!

Als ik iets niet leuk vind in mijn droom, of ik bedenk me een andere, leukere afloop, dan verander ik dat gewoon.
Ik kan me ook van te voren bedenken wat ik wil gaan dromen, en meestal lukt dat ook. Soms krijg ik dan een afloop wat ik niet had gepland, of gebeurt er iets wat ik niet kan veranderen, dan lach ik mezelf uit dat het niet lukt.

Ik ben er eigenlijk wel aan gewend dat ik mijn dromen kan sturen maar wist niet dat hier een naam voor was!
Dromen die ik niet kan sturen zijn meestal nachtmerries, van die dromen dat mijn vriend vreemdgaat, terwijl hij heel erg trouw is, of dat iemand in mijn dierbare omgeving doodgaat. Dan kan ik er niks aan doen, het eindigt altijd rampzalig.

dreamgirl5
2 november 2013

hi
ik heb dit altijd het is eigenlijk niet vreemd ik kan me niet herinneren dat ik dit niet heb gehad

oenemiek
15 juni 2014

Ik heb dat ook altijd. als ik dan een monster zie kan ik hem verslaan of zelf er een worden.



PS: ik heet (misschien) Annemiek

Blythe Baxter
15 juni 2014

ik heb dat ook wel eens. dan kan ik zelf een van mijn diertjes worden




Groetjes


Blythe


(van littlest pet shop)

Marwan Yaghdi
18 maart 2015

Dat is precies wat ik heb ik zat elke x ook echt met vraagtekens in mijn hoofd van ben ik nou serieus de enige die daar aan beschikt maar zo te zien niet, ik heb ook dat als ik droom en ik een eng wezen zie ik hem dan kan veranderen in alle soorten dingen figuren mensen die ik maar wil daarom houd ik van dromen het is voor mij eigenlijk een soort van wereld waarbij ik Magic kan gebruiken echt leuk om te horen dat ik niet de enige ben !





Deze discussie is gesloten.