Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vage dromen

Red
25 november 2007

Hallo, ik heb de laatste paar maanden wel hele vage dromen die ik raar genoeg nog heb onthouden ook waardoor ik toch ben gaan zoeken naar de betekenis ervan, dus hierbij mijn vage dromen

de eerste droom die ik had is dat ik in mijn droom wakker werdt en dat ik ondekte dat ik een finger miste!! ik schrok me te pletter omdat ik niet wist waardoor ik mijn finger kwijt was, niets bloederigs ofzo het zag er al geheelt uit net alsof het al jaren zo was

mijn tweede droom was wat uitgebreider dan de eerste, het begon dat ik op een donker strand stond en een grauwe omgeving ,dode bomen donkere bewolkte lucht enz
voormij stond een hoge berg met op de top van die berg een groot huis/villa naar dat huis liep een hele lange trap ik beklom de trap samen met een andere persoon waarvan ik niet meer weet wie het was, nadat ik trap had beklommen (wat een hele onderneming was) en het huis had bereikt ging ik het huis in waarna er gelijk twee mannen kwamen met honkbalknuppels die mij wel even uit dat huis zouden slaan, gek genoeg had ik een gotere knuppel en ik ging in gevecht met die twee en ik won ook nog, toen zij ik tegen de persoon die bij mij was dat die twee straks waarschijnlijk bijkomen en het weer proberen dat ik besloot toch maar weer te gaan nau ik liep de trap weer af maar halverwegen stond een gele tent!!(omfg) ik besloot dus ik die tent te gaan slapen maar ik was toch enigsinds bang dat die twee me tepakken zouden nemen terwijl ik in die tent lag te slapen en op dat moment hoor ik letterlijk geklop op de tent (wat natuurlijk achterlijk is want op een tent kan je niet kloppen) en ik hoor de stem van een vriendin van me die me naam zegt, nu schrok ik zwaar bezweet op en keek gelijk naar mijn slaapkamer deur.

25 november 2007

Heyey,

de eerste droom kan betekenen dat er iets ontbreekt in je leven. Er is een specifiek aspect in je leven dat je niet helemaal optimaal gebruikt. Je zou bijvoorbeeld je eigen talent en vaardigheid niet onderkennen.Dit kan duiden op faalangst bij het uitvoeren van een veeleisende taak in het echte leven.

Over de tweede droom heb ik nog een vraagje: toen je op het strand was keek je toen uit over de zee? Of keek je naar het zand?

Ik hoop dat ik je dan verder kan helpen

Groetjes

red
25 november 2007

hoe ik het mij herinner keek ik eerst links naar de zee toen naar het huis op de berg dacht ik,
ik hoop dat je er wat aan hebt
grt red

26 november 2007

Heyey,

Ik zal proberen om je droom uit te leggen...

Als je de zee ziet in je dromen is de zee meestal een reflectie van hoe je je voelt.

Deze droom geeft aan dat je iets duidelijk zal worden. Er zal een grote, onbekende verandering voor de deur staan. Hiervoor moet je misschien een groot obstakel of uitdaging overwinnen. Je bent er hoogstwaarschijnlijk van bewust dat er nog bepaalde stappen ondernomen moeten worden.

Ergens in jou zit iets van despressie of woede wat nog niet tot uiting is gekomen. Je blik kan vertroebeld zijn. En er kan een uitbarsting komen van emoties...misschien door verwarring.
Je droom duidt op innerlijke onrust. Dit kan misschien komen door onderdrukte gevoelens van vroeger. Een aspect van jezelf is in conflict met een ander. Mischien vraagt een onopgelost- of niet verwerkte kwestie om aandacht.

De dode bomen die je zag in je dromen kunnen erop wijzen dat er binnenkort iets dierbaars van je zal verdwijnen.

Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

Ik ben benieuwd of je hier wat mee kan en in hoeverre dit in het echt leven klopt. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig om de dromen te verklaren, dus ik wil je vragen of je me nog een keer wil vertellen in hoeverre de dingen klopte...dat is voor mij dan misschien een les voor andere dromen...

Groetjes