Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

broer en telefoon

pearl
17 jaar geleden

Hallo,

Ik heb twee dromen gehad, die mij bezig houden. Meestal onthou ik geen dromen en als ik die onthou weet ik dat het vaak een boodschap heeft.

De eerste droom is: Ik lag in bed en was half wakker (in mijn droom) en hield mijn mobile telefoon in mijn linkerhand stevig vast.Het licht van mijn scherm op mobile vervaagde en werd donker..op dat moment verscheen mijn oudste broer in de gang en keek zo mijn slaapkamer in. Ik werd angstig en hield mij muisstil in de hoop dat hij dacht dat ik sliep en hij het licht van mijn mobile niet heeft gezien..mijn oudste broer was een soort geest en op één of ander manier was ik ergens bang voor. Wist alleen niet voor wat..mijn (geest)broer liep naar mij toe en hij was ergens op zoek...hij liep naar mijn kussen en voelde daaronder...op dat moment lichtte het scherm van mijn mobile weer op...toen werd ik wakker..

De tweede droom is: Samen met mijn colombiaanse broer (heb 3 broers in totaal) waren we volgens mij ook in de slaapkamer.. het voelde vertrouwd, ik was aan de telefoon met iemand en hij mocht gewoon horen wat ik zei..toen liet mijn broer kenbaar maken dat hij zijn studieboeken ging stelen want hij had geen geld voor en hij durfde ook niet aan onze ouders te vragen. Ik sprak mijn onrust uit en zei dat je beter geld van onze ouders kon lenen ipv te stelen. Het kwam te gehoren bij mijn ouders en die waren verdrietig over dat mijn broer het niet aan hun wilde vragen. Ze boden meteen aan om de studieboeken voor hem te betalen en dat hij geen zorgen hoefde te maken over evt terugbetaling. Belangrijker vonden ze dat ze onvoorwaardelijk voor hun kinderen konden zijn...volgens mij ben ik hier toen wakker geworden...

17 jaar geleden

Heyey,

Ik zal proberen om je dromen uit te leggen.

Je eerste droom:
Dromen dat je wakker wordt in je droom wijst erop dat er iets ontbreekt in je leven. Er is een specifiek aspect in je leven dat je niet helemaal optimaal gebruikt. Je zou bijvoorbeeld je eigen talent en vaardigheid niet onderkennen.

Als je een telefoon ziet of hoort in je droom, duidt dit op een boodschap van je onderbewuste of zelfs vorm van telepatische communicatie. Je zou geconfronteerd kunnen worden met kwesties die je hebt proberen te vermijden. Een andere uitleg is dat de telefoon symbool staat voor je relatie met anderen en hoe je met ze communiceert. Handen dienen als een vorm van communicatie. Een droom over je hand vertegenwoordigt de relatie die je hebt met de mensen om je heen en hoe je contact maakt met de wereld. Mischien zou je iemand een helpende hand kunnen bieden.

Als je droomt over je broer, zou dit een symbool kunnen zijn van een specifiek onderdeel van de relatie die je tot hem hebt. De droom kan ook aangeven dat er iemand in je echte leven is die soortgelijke- of dezelfde karaktereigenschappen heeft als je broer.

Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

17 jaar geleden

Dromen waarin je in je slaapkamer bent staan voor bepaalde aspecten van je zelf die je alleen voor jezelf houdt. het is tevens een verwijzing naar je sexuele natuur en intieme relaties.

En je tweede droom:
Daar kom ik niet helemaal uit... daar zitten ook wel bepaalde aspecten in die hetzelfde zijn als in je eerste droom, maar ik kan de andere dingen niet zo goed verklaren.

Ik ben benieuwd of je hier wat mee kan en in hoeverre dit in het echt leven klopt. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig om de dromen te verklaren, dus ik wil je vragen of je me nog een keer wil vertellen in hoeverre de dingen klopte...dat is voor mij dan misschien een les voor andere dromen...