Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over mijn angsten

Carla
11 jaar geleden

Ik heb al mn leven lang last van nare dromen, ze gaan altijd over 1 en het zelfde onder werp en datis tevens mijn grootste angst. Lijken/ dode lichamen.

Ik heb een normale jeugd gehad zonder abnormale gebeurtenissen, en heb nu ook een normaal leven waarin t me eigenlijk altijd voor de wind gaat.

De dromen gaan over het vinden van dode mensen in mn eigen huis of in slootjes of containers, vaak gaan de dromen over mn moeder dat zij dan lijken 'bewaard' in ons huis. Om ze later tevoorschijn te halen. De mensen die in mn dromen voorkomen zijn dan altijd mensen die ik goed ken en die doen dan heel luchtig over het lijk.

Niet alleen heb ik er veel slapeloze nachten van maar ook in het dagelijks leven heb ik last van mn dromen.

Iemand verstand hiervan, reacgties? Ik goi dit eruit omdat ik er jaren mee rond loop.

rodepet
11 jaar geleden

hmm... ik kan er niet heel veel over zeggen. maar de situatie opzich doet mij denken aan dat mijn oma overleed, ik was toen een jaar of 10. ik was er niet heel erg kapot van, maar wat mij altijd heel duidelijk is bijgebleven is dat ik ongelofelijk verotwaardigd was dat bij de condoleance (koffie/thee na de dienst) iedereen 'gezellig' aan het bijpraten was. dat ik zelfs mensen over een of andere uitverkoop hoorde praten. ik heb er denk ik nooit nachtmerries over gehad, maar kan het niet zijn dat jij op jonge leeftijd bij een dienst bent geweest, misschien met open kist? hmm... of een huisdier ofzo. dat dat je toch ergens nog dwars zit? het lijkt me niet echt iets dat per defenitie iets over jou zegt aangezien je de droom al heel lang hebt... maar in die zin zou ik zeggen dood enzo is meestal een einde ergens van en iemand die voor jou moet zorgen, waarschijnlijk letterlijk je moeder, die bewaard er aandenkens aan of heeft er op een andere manier meegeholpen. een voorbeeld... misschien niet echt duidelijk maar het schiet mij te binnen is baby/kinder foto's laten zien aan mensen die jij kent. het is een afgesloten periode, ze heeft aandenkens ervan en die vrienden die jou goed kennen kijken er niet vreemd van op.

ik weet opzich hier niet veel over... maar ik hoop dat je er wat aan hebt en wat rust kan vinden.