Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een vis redden tussen een boek al fietsend

Jolanda
16 jaar geleden

Mijn droom begint dat iemand (voelt bekend maar zie niet wie het is) mij een boek meegeeft, en ik al fietsend erachter kom dat er een tropische vis (uit ons eigen aqarium) tussen de bladzijden zit, ik moet zoeken tussen de bladzijden en zie hem opeens al happend naar lucht. Ik begin al hard fietsend de vis toe te spreken dat hij vol moet houden dat ik ga zoeken naar water, dat duurt even en ik controleer telkens of hij nog leeft. Dan kom ik bij een gebouw aan, stuif naar binnen al moppelend naar de mensen daar dat ik water nodig heb, dan vul ik een kom met water uit de kraan en doe de vis er in, hij leeft nog, en ik sluit beide handen om de kom heen om het water op te warmen (tropische vis), en word dan gewoon wakker zonder angst of iets... wat betekent dit nou, alles was zo helder en duidelijk in mijn droom en iets zegt in mij dat ik er iets mee moet doen, dus wie denkt mee?

16 jaar geleden

Heyey,

Als je boeken ziet in je droom staan deze symbool voor kalmte. Je zal je doel op een langzame, doch zekere manier bereiken. Boeken staan ook symbool voor kennis, intelligentie, informatie en wijsheid. Wat voor soort boek zag je in je droom? Het kan een verwijzing betekenen naar een specifiek kennisgebied.

Deze droom kan erop duiden dat je in de gunst zult komen bij rijke en machtige personen, maar dat zal je niet zomaar lukken, je zult hierbij wel moeilijkheden moeten doorstaan

Klopt het dat je behoefte aan balans in je leven hebt? Je zou een betere balans moeten vinden tussen werk en plezier om te slagen in je huidige plannen.

Ik ben benieuwd of je hier wat mee kan en in hoeverre dit in het echt leven klopt. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig om de dromen te verklaren, dus ik wil je vragen of je me nog een keer wil vertellen in hoeverre de dingen klopte...dat is voor mij dan misschien een les voor andere dromen...

groetjes

Jolanda
16 jaar geleden

Hoi,
Wat lief dat je reageerd op mijn vraag, ik heb zeker behoefte aan meer balans in mijn leven niet zozeer met mijn werk maar wel als mama en ik (meer tijd nemen voor mezelf en niet alleen als mama rol)...ik heb een kind wat zeer veel aandacht opeist en druk is, en mijn karakter is juist erg kalm en rustig. Dus wel grappig dat je daar mee komt. En ik moet mijn aandacht vaak en veel verdelen aan meerdere mensen in mijn leven...wat mij wel eens teveel word.

In deze droom kreeg ik niet het gevoel dat het boek het doel was in mijn droom, het ging meer om de vis al lucht happend in het boek en ik moest die redden door op zoek te gaan naar water, en daarna beide handen om de kom om het water te warmen (tropische vis)....mijn dochter heeft als horoscoop vis, zou dat het zijn?

Ik hoor graag van je wat je hier van vind, en of jij het goed had voor jezelf, wel grappig dat je er mee begonnen bent, ik deed het ook altijd voor anderen, maar snap vaak mijn eigen dromen niet helemaal.

Gr Jolanda