Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat kunnen deze dromen betekenen?

Femke
22 april 2007

Hallo,

Ik heb een vraag over 2 dromen die ik pas heb gehad.

Een paar weken geleden droomde ik dat ik in een gevangenis zat. Niet zoals we die kennen, maar een groot gebouw met allemaal meiden, waar we iedere onze kamer hadden, maar we konden niet uit dat gebouw. Tijdens deze droom zat ik te wachten wanneer ik vrij kwam. Dat was nog niet duidelijk en ik was daar in mijn droom erg mee bezig. Ook vroeg ik me steeds af of mijn vriend me wel trouw zou zijn geweest. Wanneer ik vrij kwam was verder niet duidelijk, ik werd wakker.

Vannacht droomde ik dat ik zat te wachten wanneer ik naar de gevangenis zou moeten en dan vooral voor hoelang. 2 weken of 2 jaar. En nu ging het wel om een standaard nederlandse gevangenis. Hierin kwam mijn schoonzus ook voor en zij had al een keer in deze gevangenis gezeten, maar wilde me niet vertellen hoe zei dat ervaren had. Ook nu kwam de vraag hoe het dan verder zou gaan met mijn relatie. Zou mijn vriend op mij wachten, zou hij andere vrouwen kunnen weerstaan. En hoe zou het verder gaan met onze winkel (wat we in het echt ook hebben) als ik er een tijdje niet zou zijn. En wat zouden andere er van vinden dat ik in de gevangenis zat.

In beide dromen weet ik niet wat ik heb misdaan, daar gaat het helemaal niet over. Zoals je ziet wel dat ik bang ben mijn vriend kwijt te raken. Het vreemde is dat dat noujuist helemaal niet speelt. Ik heb wel altijd wat bindingsangst gehad. Maar sinds een maand of 4 ben ik helemaal overtuigd van onze liefde.
Wat zou de betekenis zijn van deze dromen?

molly
23 april 2007

hoi femke

wellicht ben je nu wel overtuigd van jullie liefde maar ben je onbewust wel nog bezig met je bindingsangst.het is moeilijk daarover heen te komen. misschien ben je nog wel bezig met hoe moet het verder,zal het zo blijven,ga ik me op den duur toch niet gevangen voelen.
je schoonzus heeft wellicht een goede relatie [maar heeft mogelijk ook anders meegemaakt],waar jij ook weer van kan leren. het zien van je schoonzus zou staan voor een leuke goede tijd. dus wat dan in me opkomt is geniet van jullie liefde,maak je geen zorgen. een vriendin heeft me eens gezegd "zet je voor 200% in,mocht het onverhoeds toch niet goed gaan,dan heb je misschien dubbel zo veel pijn maar je weet wel dat je alles gegeven hebt. bij mij pakte dat heel mooi uit,ik denk voor jou ook.

groetjes molly

Femke
23 april 2007

Ik had het over bindingsangst, maar moest zijn verlatingsangst.
Merkte toevallig vandaag dat ik toch nog wel wat onzeker ben als het gaat om mijn vriend en leuk contact met een andere vrouw. Gewoon een leuk gesprek en ik voel me daar dan toch niet helemaal lekker bij. Vreemd, maar ik moet daar maar niet te vaak aandenken en het gewoon zo laten zijn. Mijn gevoelens niet forceren.
Ben benieuwd of ik deze droom vaker ga krijgen.
Ik herriner mijn dromen regelmatig, en het viel me op 2 keer vlakachter elkaar een soort gelijke droom.

Bedankt voor je reactie molly.

kelly
24 april 2007

ik droomde al 2 nachten na elkaar dat ik mijn vriendje belachelijk sta te maken en dat ik echt kinderachtig tegen hem doe en dat ie me afwijst, ik voel med an zo gekwetst