Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik herken m'n vriendje niet en er is een wolf

Dragonrider
11 jaar geleden

Ik heb nu zo'n 4 jaar een vriendje hij is een indiaan van geboorte ik ben zelf half indiaan .
Nu droomde ik laatst over hem en een wolf.
De droom ging zo : ik heb van die traditionele indianen kleren aan inclusief veer en loop alleen door een natuurrijke omgeving dan kom ik na een tijdje aan bij een waterval. Er is een uitstekende rots bovenaan bij de waterval er staat een wolf op te huilen.
Dan kijkt de wolf mijn richting op en ik ga naar hem toe. Als ik naast hem sta loopt de wolf weg en kijkt om dat ik hem moet volgen. Dat doe ik,en ik ren achter de wolf die steeds omkijkt van ben je er nog? Dan stopt de wolf hij duwt met z'n neus ergens tegen aan en begint te huilen. Ik ga kijken en er ligt een een gewonde indianenjongen op de grond, ik ken hem ergens van maar weet zo gauw niet waar van .ik help de jongen op de rug van de wolf en eenmaal thuis verzorg ik zijn wonden. En dan opeens herken ik hem het is m'n vriendje ik verzorg hem nog een paar dagen tot hij beter is .
En dan komt de wolf weer aangelopen dit keer volgt de wolf ons
Dan stoppen we bij een bloemen veldje we gaan zitten mijn vriendje en ik vallen in slaap in elkaars armen en de wolf houd de wacht bij ons. Dan word ik wakker met het gevoel dat je hebt als je intens veel om iemand geeft .
Wat betekend dit allemaal ?

11 jaar geleden

Hallo Dragonrider

Ik vindt dit wel een hele mooie droom.

Een indiaan symboliseert denk ik een deel van ons, dat in harmonie met de natuur wil leven. Maar aangezien je zelf half indiaan bent en je vriend van geboorte indiaans is, heeft het misschien te maken met je wortels.

Indianenkleren. Meestal staan kleren voor wat je aan de buitenwereld wil tonen. Je loopt door een natuurlijke landschap en komt bij een waterval.
Een landschap kan misschien voor je innerlijk staan, je gedachten, gevoelens en hoe je bent. Water kan staan voor gedachten of emoties, of in dit geval misschien ook energie. Water geeft het landschap leven.

Je ziet een wolf huilen. In de Europese wereldbeeld, staat een wolf meestal voor een gemene, rovende monster, maar eigenlijk zijn het sociale dieren, die mensen met rust laten, en alleen eten, als ze echt niets anders kunnen vinden.

Deze wolf wilt blijkbaar dat je hem volgt. Het lijkt wel of het een kracht- of totemdier is. Als ik het goed heb, geloven de indianen dat ieder mens een eigen krachtdier heeft, een dier die bij iemands karakter past. Ik weet niet wat een wolf voor je symboliseert, maar het kan misschien ook om je intuïtie of instinct gaan.

Hij brengt je naar een gewonde indianenkind. Een kind kan soms staan voor je innerlijke kind. Aan de buitenkant lijken we volwassen, maar van binnen schuilt nog steeds een kind. Deze is gewonden jij en de wolf brengen hem naar huis en je verzorgt hem.

Dan blijkt het je vriend te zijn. Later als je vriend beter is, komt de wolf terug en gaan jullie naar een bloemenveld, waar jullie in slaap vallen en de wolf de wacht houdt. Je wordt wakker met een intens gevoel dat je om iemand geeft.

Ik denk dat je ontzettend veel van je vriend houdt, en dat dit ook je ware gevoel is. Had je vriend misschien hulp nodig en heb je hem geholpen?

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Vriendelijke groeten
Wolkje

Dragonrider
11 jaar geleden

bedankt voor de uitleg ik denk dat ik er wel wat aan heb