Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

iemand uitleg?

Brittany
11 jaar geleden

hey,

ik had vannacht een droom waar ik meer over wil weten wat het zou kunnen betekenen..

ik was met mensen uit mijn klas en school en wat vrienden die niet op mijn school zitten. We zaten met een groep in een groot gebouw, ik zat met mensen in een noodgebouw en opeens begon het heel hard te bliksemen je zag hele grote witte ronde ballen en de hele lucht werd wit verlicht en harde donders. ik raakte helemaal in paniek ik had al vakker gedroomd dat de wereld zou vergaan(dat is wel zo.. en dat had ik voordat die bliksem erwas tegen een paar mensen verteld in de klas). dus op dat moment in de droom dacht ik dat dit ook het einde was en meer dachten dat. Daarna begon iedereen door de school heen te rennen in paniek door alle gangen etc. en ik was later op het schoolplein toen was ikiedereen kwijt en vond ik gelukkig wel meer iemand daarmee ging ik naar binnen en kwamen we bij de gymzaal uit waar allemaal mensen met elkaar aan het vrijen etc waren. Daarna was ik weg van de school en liep ik op straat waar een bankje stond met een groot park erachter, ik kwam daar een zusje van een jongen tegen waar ik al heel lang ruzie mee heb (ging eerst altijd heel goed met hem om). We gingen praten en ze vroeg me of ik mee naar dr huis ging, ik mee gegaan alleen was bang voor die jongen om hem te zien, ik beef eten en ging aan tafel zitten met de moeder en het zusje, ik zei vrij weinig en hij was er nog niet. Opeens hoorde ik voetstappen van de trap afkomen en daar was hij, ik wist niet waar ik heen moest kijken en hij pakte een bord met eten en liep toen naar de gang toe waar hij staand bleef eten met de deur open en kijkend naar mij, afentoe keek ik hem voorzichting aan maar hij keek heel serieus en ook boos?

snapt iemand dit?


gr, Brittany

11 jaar geleden

Hallo Brittany.

Je zit met mensen van je school en een paar vrienden in een groot gebouw.
Vrienden kunnen staan voor aspecten van jezelf, of misschien gaat het hier om je kennissenkring.

Je hebt het over een groot gebouw, en een noodgebouw, was het een groot noodgebouw?
Een gebouw is een bescherming tegen weersinvloeden van buiten en de plek waar we wonen, werken of leren.
Een noodgebouw is een tijdelijke onderkomen, omdat er in het gebouw waar je normaal zit, tijdelijk niet terecht kan.

Dan gaat het heftig bliksemen.
De bliksem kan staan voor een inslaande idee, of verandering, of ontlading van een gevoel of spanning.

Denken dat de wereld vergaat, het vergaan van de wereld in droom, staat meestal ook voor verandering en angst voor verandering.
Zijn er op dit moment veranderingen in je leven?

Je hebt het blijkbaar eerder gedroomd en dat aan de figuren in dit droom verteld en nu denken ze dat de wereld inderdaad vergaat, dus er breekt paniek uit. Je loopt op een gegeven moment alleen over het schoolplein, maar je vindt gelukkig iemand en je gaat weer naar binnen.

Misschien heb je het gevoel, dat je in de paniek er alleen voor staat, maar je krijgt misschien toch nog hulp. Jullie gaan naar de gymzaal waar mensen met elkaar aan het vrijen zijn.

De gymzaal is een plek, waar je met oefeningen en beweging je lichaam sterker kan maken.
Vrijen, de mensen komen nader samen en maken op een dieper niveau met elkaar in contact.

Misschien dat mensen in een noodsituatie een sterke band met elkaar kkrijgen.

Op een gegeven moment ga je weg van school en loopt over straat, je ziet een bankje, (waar men even van zijn toch kan uitrusten,) met daarachter een park. Een park is een gemeenschappelijk stuk onderhouden natuur, waar je misschien tot rust kunt komen.

Je komt daar de zus van een jongen tegen, waar je ruzie mee hebt en waar je eerst altijd goed om kon gaan.
Ze nodigt je bij haar thuis uit, maar je bent bang om die jongen te zien. Toch ga je.
Je komt op zijn domein, eet een stuk beef.
(Eten kan staan voor energie opnemen,)

Dan komt hij naar beneden, zie jouw, pakt zijn eten en gaat terug naar de gang om staand te eten, terwijl hij je serieus/boos aankijkt.

Met andere woorden het lijkt wel, of hij door jouw positie in je droom , niet eens rustig in zijn eigen domein op zijn eigen plek aan tafel kan of wil eten.

Is er misschien iets gebeurd, een heftige verandering, waardoor hij zich niet meer op zijn gemak voelt door jouw, en dat jullie daarom nu ruzie hebben?
Misschien is het een idee, om het proberen met elkaar uit te praten> Misschien met een bemiddelende persoon erbij.

Misschien symboliseert die zus een uitnodiging om het met elkaar goed te maken.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.
Vriendelijke groeten
Wolkje