Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie... schreeuwend wakker worden...

11 jaar geleden

Ik heb de laatste 2 jaar soms nachtmerries, niet vaak, maar wel regelmatig en eigenlijk steeds eenzelfde soort.
Ik droom dan dat ik gewoon in bed lig, op de manier dat ik ook daadwerkelijk in bed lig. Alleen op de een of andere manier is er 'iets' bij me. Iets dat ik niet zie, maar wel voel.
De eerste keer zat 'het' boven op me, zodat ik nauwelijks lucht kreeg, de tweede keer was beetje wazig en herinner ik me niet helemaal goed, maar ik voelde me hetzelfde als bij de eerste keer.
De derde keer was gisteren, 'het' begon mijn voet te pakken, en opeens trok hij me de lucht in, niet vliegen, maar ik zweefde in mijn slaapkamer, ongeveer een meter boven mijn bed.
Elke keer ben ik totaal verlamd in mijn droom, ook ben ik in totale paniek. Ik kan ook mijn mond niet bewegen maar ben wel (letterlijk, ook 'echt') aan het schreeuwen om hulp (ik kan de woorden niet goed uitspreken, maar de klanken wel), en als dat niet komt gaat het over in krijsen. Vanaf dat moment doet mijn vrouw al verwoede pogingen om me te wekken, maar dat lukt niet makkelijk en uit mezelf word ik ook niet wakker.
Zodra mijn vrouw me wakker heeft gekregen ben ik nog steeds in paniek en heb ik het gevoel dat de 'iets' nog in de kamer is. Voor mijn gevoel gaat de droom direct over in het wakker zijn, het lijkt alsof ik gewoon niet geslapen / gedroomd heb.

Het is naast deze 3 keer ook een aantal keren bijna zover gekomen, maar toen werd ik net op tijd wakker, voordat 'het' echt los ging.

[mens-en-samenleving.infonu.nl]
dit lijkt er iets op. Niet volledig, maar het heeft raakvlakken.

Ik draai wisseldiensten, en ben bang dat mijn vrouw een keer niet thuis is als ik de droom bijvoorbeeld na mijn nachtdienst heb. Blijf ik dan net zolang krijsen tot ze uiteindelijk thuiskomt?
Dit is niet echt goed voor mijn nachtrust.1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door NielsT.