Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hoge golven, waterval en vallen

21 juni 2010

Mijn droom begint met een bezoek aan een oude dame die ons (mij en een denkbeeldige partner ,in het dagelijks leven niet bekend) haar achtertuin laat zien. Het is er prachtig ., weelderig begroeid en in het midden een enorme vijver, eerder een meer. Het water is rustig en mooi groen, ik besluit erin te gaan zwemmen. De vrouw en mijn partner blijven aan de kant. Plotseling begint het water hoge golven te maken en ik word meegenomen in een golf meters hoog; ik kijk naar beneden en zie de vrouw en partner rustig kijken';ik wil naar ze toe en de golf gooit me omlaag. Maar een nieuwe komt er alweer aan en neemt me weer mee omhoog. Dan zie ik ,als ik weer omlaag plons, een waterval naast me, ik val erin en meters omlaag, de vrouw en partner verdwijnen uit beeld. Beneden aan de waterval gekomen is het water rustig; ik zie aan weerszijden een stenen oever /muurtje met een soort reling en ik kan er makkelijk op klimmen. De waterval raast door zie ik en er vallen nog meer mensen naar beneden, maar nu ook voorwerpen zoals stoelen en kasten. Uit een omlaaggevallen kast stapt een jongen, hij heeft een sleutel bij zich van de deur die zich aan de zijkant bevindt. De deur geeft toegang tot de tuin waar ik net vandaan kwam. Hij gaat mij voor en in de tuin zit de oude vrouw met inmiddels meer mensen/vrouwen, alleen mijn partner ontbreekt. Ik wordt door de vrouw welkom geheten en ga opgelucht zitten voor mij een lege stoel, ik voel me ongerust en teleurgesteld dat mijn partner me niet blij ontvangt van het avontuur. De vrouwen kijken meelijwekkend naar mij. Plots is hij daar en gaat tegenover me zitten, hij negeert me volkomen en maakt aanstalten om een boek te gaan lezen, hij kijkt wel wat schuchter om zich heen. Mijn verbazing en teleurstelling groeit. Plotseling begint hij te praten naar me, ik luister aandachtig. Hij probeert uit te leggen waardoor hij zo reageert en gebruikt in zijn betoog veel symboliek, hij praat weloverdacht en heeft het over een lijst waar ik niet in voorkwam waardoor hij nu zo rustig reageert op mijn wederkeren.
De droom keert nu naar een ander perspectief; ik blijf in de stoel en wordt een soort toeschouwer op afstand. Ik zie mijn "partner",met inmiddels niet meer dat gevoel dus het is nu gewoon een man, in een toren staan onderdeel van een prachtig kasteeltje. Hij staat in een open raam en schreeuwt iets uit wat ik niet versta daarna lacht hij duivels en naar de lucht kijkend. Het volgende moment zie ik hem vallen uit de toren, ik schrik maar zie dat een boom zijn val onderbreekt, dit is van korte duur want hij valt er toch doorheen, hij nadert een grasveld maar valt in een gegraven kuil. Eerst denk ik nog dat het zachte zand in de kuil hem red maar ernaast staat een soort ton met trechter die acuut zand stort over de man, hij wordt bedolven, het zand dekt de kuil volledig af en begint zelfs te stollen en te rijzen.

Uit deze droom werd ik zwaar en vermoeid wakker, iemand die er zijn/haar licht op kan werpen?

23 juni 2010

Hallo Sanna

Jij en je "droom"partner bezoeken een oude vrouw. Misschien is die parnter een deel van jezelf of misschien iets wat bij je hoort of heeft gehoord. Een oude vrouw, kan de wijze deel van jezelf zijn.

De oude vrouw laat jullie een weelderige tuin zien, met daarin een enorme vijver waarin je gaat zwemmen. Zwemmen kan staan voor jezelf reinigen en water kan staan voor psychische energie of emoties. Misschien ben je je van een aantal dingen aan het voldoen.

Uiteindelijk als je weer terugkeert naar de tuin, blijkt je parnter niet erg meer in je geïnterreseeerd, voelt hij zich ongemakkelijk en probeert het uit te leggen.

En later is de afstand alleen nog maar meer vergroot, en valt hij zelfs van de een toren, en wordt hij levend begraven.

Is of was er misschien iets, wat je als een soort last beschouwde, of vond dat het bij je hoort, maar dat je nu kwijt bent, of niet langer meer bij je past? (je droompartner?)

Ik hoop dat je er iets aan hebt
Wolkje



1 keer bewerkt. De laatste keer was 23 juni 2010 door Wolkje.

6 juli 2010

Hallo Wolkje,

Bedankt voor je uitleg ,ik kan er zeker wat mee. Zoals ik het nu kan duiden zou het water en de golven inderdaad voor psychische "stroomversnellingen"of onrust kunnen staan. In het dagelijks leven heb ik een dochter, zoontje en partner; mijn dochter komt uit een andere relatie is nu puber en zorgt voor de nodige conflicten met mijn huidige man waar ik tussen sta. De man in mijn droom was niet mijn partner maar stond misschien voor de betrokkenheid die ik soms mis en die ik dus letterlijk uit de toren zag vallen ,m.a.w ik wil graag erkenning en waardering (als moeder en partner) en heb onbetrokkenheid letterlijk begraven, alleen betrokken mensen nog toelaten in mijn leven..Toch mooi dat dit eruit komt mede door jouw uitleg, bedankt!

Groetjes Sanna