Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden en ziek

12 jaar geleden

hoi

ik heb vanacht eng gedroomt ik weet het niet allemaal prescies meer maar ik zal schrijven wat ik er nog van weet.

ik voelde opeens een kies los zitten heb er met me tong aan liggen wiebelen en toen ging hij eruit had een groot gat..
en erna opeens waren al mijn boventanden eruit! en je zag grote gaten waar nog stukjes tand in zat..
ik dacht aan een virus waar je tanden opeens van gaan uitvallen erna loop ik een kamer in en zie opeens oranje strepen voor me ogen en zie wazig ik roep mijn zus en ze komt na me toe ik zeg tegen haar breng me na het ziekenhuis waarop zij antwoord '' we zijn te laat je bent al helemaal geel'' ik werd bang en vroeg , ga ik dood? daar gaf mijn zus geen antwoord op ik voelde me rustig worden niet meer bang en legde me hoofd bij mijn zus op haar schouder ik had er vrede mee dat ik zou sterven.

dit was mijn droom kan iemand me uitleggen wat het mischien betekend

Marie Straaten
12 jaar geleden

Dromen waarin je tanden uit je mond vallen komen heel veel voor. Een typisch scenario is dat je tanden in kruimels uiteen vallen, of dat je tanden uit je mond vallen na slechts een klein tikje. Zulke dromen voelen meestal horrorachtig en eng aan, en laten een blijven 'droombeeld' achter wat je goed kan herinneren. Dit soort droom is op meerdere manieren uit te leggen:

Tanden worden gebruikt om mee te bijten, scheuren en malen. Als je het zo ziet, staan tanden voor kracht. Het verlies van tanden zou dan kunnen staan voor een gevoel van krachteloosheid. Voel je je zwak in enig opzicht? Mischien ervaar je moeilijkheden in het verwoorden van je bedoelingen. Je kan je gefrustreerd voelen als je niet gehoord wordt. Mischien voel je zelfs enigszins minderwaardig en ervaar je een gebrek aan zelfvertrouwen in een bepaalde situatie of relatie. Deze droom geeft aan dat je wat assertiever zou moeten worden en geloven dat jouw mening er wel degelijk toe doet.

Een andere uitleg is dat dromen over tanden werkelijk gaan over onzekerheden over je uiterlijk en hoe je op anderen overkomt. Een 'tandpasta glimlach' is bijvoorbeeld een symbool van uiterlijk in de media. Tanden zijn ook belangrijk bij flirten, zij het een eerste glimlach of een tedere nekbeet. Deze droom kan daarom ook voortkomen uit een angst over gebrek aan libido en de gevolgen van het ouder worden. Iedereen maakt zich weleens zorgen over zijn uiterlijk. Dat we moeite doen voor ons uiterlijk is heel natuurlijk en gezond.

Nog een uitleg voor slechte tanden in je droom kan gevonden worden in je angst om voor schut gezet te worden of dat je jezelf belachelijk maakt in een specifieke situatie. Deze droom is een uitvergroting van je angsten..

Vrouwen in de overgang schijnen relatief veel over tanden te dromen. Dit zou gerelateerd kunnen zijn aan het concept van ouder worden, en het gevoel minder aantrekkelijk of vrouwelijk te zijn.

juliette-kamps
12 jaar geleden

Hallo beste dromers/sters

Heel erg bedankt voor de uitleg van die tanden drooom, die heb ik ook gehad en die komt ook regelmatig terug, nu ik weet wat tie zo ongeveer zou kunnen betekenen weet ik genoeg, tpast helemaal int plaatje met wat er op dit moment in mijn leven gebeurd,

vriendelijke groet,
juliette