Zwarte vlinders

 • Auteur
  Berichten
 • Abraxas
  Deelnemer

  Ik woonde in een huis dat verbouwd werd. Het huis werd bijna verdubbeld qua grootte en inhoud. Het was een enorme bouwplaats en alles lag open, zoals elektriciteit kabels, en overal liepen mensen, ook kleine kinderen, levensgevaarlijk. Het huis was ook een cursus centrum, waar allerlei psychologische en spirituele cursussen werden gegeven. Mijn lief belde me en was erg boos op me, omdat ik boos op hem was geweest. Ik kon niet goed horen wat hij zei, omdat er zoveel bouw lawaai was en het lukte niet goed om een rustiger plekje te vinden. Ik was te ver gegaan met mijn boosheid, dat was wel duidelijk.
  Ik zag de rauwe muren van nieuwe kamers, een net ontdekte prachtige, kleine oude badkamer met sierlijke tegeltjes en ik zag een deur openstaan naar een grote ruimte met een grote tafel en veel stoelen in het midden.
  Opeens werd ik wakker midden in een cursus. Ik zat naast een man die een enorme aantrekkingskracht op me had. Hier en daar zaten grote insecten waar ik fobisch op reageerde. Men vond dat ik moest vertellen over waar die fobie vandaan kwam. Dus ik vertelde dat vroeger op de basisschool tijdens een schoolkamp iemand een hand vol motvlinders in m’n slaapzak had gestopt. Mijn buurman raakte me op een erotische manier aan en toen ik opkeek, zag ik grote zwarte vlinders op de muur zitten. Griezelig, maar eigenlijk ook heel mooi. Mijn buurman vertelde met ene knipoog wat ie met me zou doen om me te genezen van m’n angst. Hij zette me op een kratje opgestapelde klapstoelen en ik sloeg m’n benen om hem heen… Ik wist wel wat ik met hem wilde doen.. maar mn geliefde was er bij, stond er praktisch naast. Dus het bleef bij een verlangen.
  Toen ik uit het raam keek, zag ik iemand van vroeger. Een cliënt waarmee ik gewerkt heb. Hij stapje in een oud stoomtreintje en ik rende er naar toe om hem te begroeten. In de heuvels zag ik mensen die bezig waren met bomen kappen en snoeien, en ander onderhoud aan het bos. Samen met een vriendin stapte ik in. Ik mocht naast drie mensen zitten, maar ze waren zo zwak en breekbaar, eentje droeg alleen ondergoed en moest liggen, dat ik hen respectvol de ruimte gaf. Mijn vitale vriendin en ik gingen naast elkaar zitten.
  Dankjewel voor jullie hulp.

  Esme
  Moderator

  Een huis in je droom is als een jas om je heen. Het is je lichaam en je ziel. Elke kamer heeft zijn eigen functie en bevat je eigenschappen en vaardigheden. Een verbouwing is een verandering of ontwikkeling in jezelf. Wanneer er afgebroken wordt, komt chaos naar boven. Wanneer je gaat opruimen komt er altijd rotzooi naar boven. Risico’s worden genomen om veranderingen tot stand te brengen. Maar wanneer je weer van de grond of vanaf basis opbouwt (mentaal) kan het heel mooi worden, heb je meer lucht en bewegingsvrijheid.

  Het cursuscentrum is een levensschool. Je interesses gaan belangrijk worden. Psychologie en spiritualiteit helpen je er bij. Je zult nieuwe kennis tot je nemen. De telefoon staat voor communicatie. Het lijkt erop dat anderen je niet zo goed begrijpen. Hier kun je je goed aan irriteren.

  De badkamer is een plek waar je je viezigheid van je af kan wassen. Het is symbolisch mentaal opruimen. Denk aan problemen of nare herinneringen loslaten. De sierlijke tegeltjes maken geven je rust. De grote tafel en stoelen zijn bedoeld om met andere mensen te delen over wat dan ook. Je zult je meer gaan openstellen.

  Insecten staan voor irritaties. Een vlinder is een symbool van de ziel. Nachtvlinders leven in het donker en het donker staat voor het onbewuste of onbekende. Het gaat hier om angsten waar je nog niet overheen bent gekomen, maar die je zodra je er aan toe bent onder de loep gaat nemen. Angsten waar je overheen komt of los kunt laten geeft je meer adem en ruimte. Het verlangen heeft te maken met het verlangen om vrij te zijn in je gedachten en verlangen naar volledige ontspanning.

  De stoomtrein is een symbool van oude levensritten. De herinneringen uit het verleden maken je niet veel sterker. Het is tijd om niet meer achterom te kijken maar verder te gaan.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">