Zwanger, parkeren en uit eten

 • Auteur
  Berichten
 • Marjolein-Charlotte
  Gast

  Goedemorgen allen,

  Afgelopen nacht heb ik 2 dromen gehad die in elkaar voortvloeiden.
  Het begon met een tweetal vrienden (Danny en Daniela) die samen met mij in de auto reden, onderweg naar een festival.
  Toen we daar aankwamen, reden we in een enorm gebouw, waar de auto’s en tenten binnenin geparkeerd en opgezet waren. Voor ons de taak om een parkeerplaats te vinden tussen al de andere tent-gangers. Dit bleek alles behalve gemakkelijk. Alle witte lijnen op de grond, die aanduidden daar waar je kon staan, waren bezet.

  Om het interessanter te maken, was ikzelf hoogzwanger. De buik was groot, stevig en opgezet. Echter, voelde ik geen empathie tot het wezentje wat zich daarbinnen gehuisvest had. Maar de druk die hierdoor ontstond om een parkeerplaats en daarmee slaapplaats voor onze tent te vinden om de nacht door te kunnen komen, werd alsmaar groter. De andere tent-gangers zagen onze moeilijkheden, maar hebben ons helaas geen hulp aangeboden.

  Mij is nog onduidelijk hoe ons avontuur uiteindelijk is afgelopen, maar ik kan me herinneren dat we besloten niet de witte lijnen te volgen. We hebben
  uiteindelijk de auto zeer asociaal geparkeerd tussen twee andere tenten en een doek opgehangen aan de achterkant van de uitlaatklep. Achter ons brandde een lamp (van de andere auto’s en tenten) en hierdoor kwam de schaduw van mijn groot gevormde lichaam sterk naar voren op de witte doek. Zover droom 1.

  Later besloot ik met mijn jongste zusje, Juliëtte, te gaan eten in een restaurant wat mij bekend was in de stad waar ik ben opgegroeid. Jarenlang was dit hetzelfde en een fantastische ervaring. Echter, op het moment van ons aankomen, was alles anders. De tafels waren een smerige, semi-lichtbruine kleur, ze stonden te dicht bij elkaar, de muziek sprak ons niet aan en er hing een muffe lucht De eigenaar probeerde ons ervan te overtuigen dat het veel beter was geplaatst, and that it all made a lot more sense. Alleen was de bediende ons ook ineens vreemd, waardoor zijn overtuigingskracht sterk afnam.
  Zij liep naar binnen om voor ons een menu te pakken en wij zijn doorgelopen. Toen ik mijn fiets pakte, liepen er een aantal mensen achter ons. Ze deugden niet, maar mijn zusje sprak met ze. Al snel kwam zij ook tot de ontdekking dat het niet klopte met de sterk ruikende, gure (volgens mij) zwervende mannen.

  Helaas lukte het mij niet om op de fiets te stappen, dit kwam door de buik en het feit dat de fiets anders gevormd was en ik hierdoor niet meer wist hoe ik moest fietsen. We zijn toen gaan rennen. Einde bericht.

  Uitleg: ik heb even na moeten denken, maar het is mij vrij logisch wat er me wordt verteld. Op het moment zit ik in een levensfase waar er binnenkort veel verandert. Mijn vriend komt emigreren vanuit een ander land, waarna we zullen gaan samenwonen en ik een nieuwe baan zal moeten vinden.
  De droom vertelt me dat ik in mijn hoofd zeer bezet is met de gedachte van deze blijvende veranderingen die zullen plaatsvinden –> de zwangerschap. Het feit dat ik geen empathie voel voor het kind, laat zien dat het niet om hetgeen gaat wat eruit komt, maar puur het feit zwanger zijn en de tijdsdruk die daarbij komt kijken. Het niet-parkeren is mijn optiek de drang tot het “regelen” van alles, voordat het te laat is. In verband met de immigratiedienst staat er een tijdsdruk op het vinden van een huisje, baan etc. Regel ik niet alles vooraf (kan ik geen tent vooraf opzetten en mijn auto kwijt) dan zullen er heel onplezierige situaties ontstaan..

  De tweede droom is me wat vreemder, maar ik denk dat de ouderlijke-zus zorgen zijn. Alles in mijn oude omgeving veranderd en volgens de mening van degenen die ermee moeten kampen, is dat alleen maar bevorderlijk. Hier heb ik mijn gezonde twijfels bij en keur ik soms lichtelijk af.
  Het niet kunnen gebruiken van de fiets symboliseert hier denk ik dat ik door mijn eigen levensveranderingen niet meer in de mogelijkheid ben om te helpen en/of bij te dragen aan de situaties die zich daar afspelen. Wanneer er echt iets verkeerd zal gaan, ik me zorgen maak niet bij te kunnen dragen aan de oplossing.

  Bedankt voor het lezen en tot een volgend maal!
  Marjolein-Charlotte

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Vrienden staan voor steun en toeverlaat. Door het rijden met de auto betekent dat je laat lijden door anderen. Je leunt een beetje op anderen. Het festival staat voor verlangen naar vrijheid. Dat het vervelend parkeren is zegt iets over dat je de plaats in de maatschappij niet goed kan vinden.

  Zwanger zijn staat voor vruchtbaarheid van nieuwe ideeën. Alleen ben je er niet van bewust hoeveel er eigenlijk in je mars is. Je kan meer dan je denkt. Je hoort eigenlijk je talenten of vaardigheden te ontdekken. Dat je asociaal parkeert is onwetendheid van jezelf. Je zult het moeten ontdekken hoe je bent en wat je precies wilt met je leven. Dat vertelt de doek in je droom. Het is blindheid. Je kan, denk ik, meer dan je denkt.

  In het restaurant kun je eten. Je zusje is als een spiegel. Vaak manifesteren familieleden zich in een droom als een spiegel. In dit geval is het je jongere zelf. Naïef en onbevangen. Het restaurant staat voor geestelijk voeding. Je zusje staat ook voor de ontwikkelingen en basis in het leven. De vuiligheid staat voor verstoorde situaties en onrust.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ook als het niet rijmt. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">