zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • frenkie
  Deelnemer

  eerst wat achtergrond info:

  Ik ben een man van 34 en vrijgezel, in vorige relaties is het onderwerp ‘kinderen’ weleens ter sprake gekomen, maar ik moest er niet aan denken.

  nu heb ik een hele goede vriendin, gewoon een vriendin. ze heeft gewoon een relatie en dat vindt ik wel prima zo. we dikwels wat drinken samen of met andere vrienden. er is niets romantisch tussen ons gaande.

  ik droomde een paar dagen geleden dit:

  ik was in een grote stad en was met deze vriendin. we lopen door de stad heen en op een gegeven moment vertelde ze dat ze zwanger was van mij. in plaats van in de stress schieten was ik intens gelukkig, gezien dat ik niets met kinderen heb is dat best vreemd. we woonde nog niet samen en gingen samen een huis kopen in de grote stad. nu heb ik een gigantische hekel een de grote stad dus dit was voor mij echt wel een grote stap, maar ik deed het voor haar. ze stuurde me om een kinderkamer te gaan kopen.

  Ik onthoud dromen bijna nooit en ik blijf maar over deze droom nadenken, weet iemand wat dit kan betekenen?

  alvast bedankt

  Eson
  Deelnemer

  Wat een prachtige droom Frenkie met krachtige symbolische boodschappen om je verder te laten groeien naar een ander besef.
  Kijk diep in jezelf en gevoel waarom relaties altijd uitgaan bij het onderwerp kinderen krijgen.
  Het verantwoordelijkheidsgevoel is vaak een belemmering vanwege angst voor het onbekende en idee om vader te worden.

  Een stad staat symbolisch voor een burcht, slot een vesting; ook contact, hectiek en stress.
  De reden dat je niet van een stad houdt kan te maken hebben dat je onbewust je gevoelens en emoties achter je eigen vesting van schijnveiligheid/denkbeeldige veiligheid vasthoudt. Onbekend is onbemind! In een grote stad is er altijd leven in de brouwerij en geestelijk valt er veel te leren door contacten.

  De vriendin, zij staat symbool voor een onbereikbare ideale liefde in je waakleven. Maar in de droom heb je alles voor haar en jezelf over m.a.w. een aantal principes wil je graag overboord gooien om je geluk te beproeven. Wanneer ze je verteld dat ze zwanger is van jou voel je je intens gelukkig en de stress valt van je af.

  Een mens kan het zich moeilijk maken met alle bezwarende meningen en opinies dat hij vergeet aan zichzelf te denken en wat hij/zij werkelijk wil in het leven.

  Waarom is het onderwerp kind krijgen zo belastend voor dat je relaties er op stuk gaan?

  Welke associaties roept je vriendin bij je op en waar staat zij voor in je vrouwelijke kant, de anima, (anima, de vrouwelijke zijde van de mannelijke psyche, Carl Jung, een archetype uit het collectieve onbewuste) die zij je laat voelen en welke geluk-principes straalt zij uit omdat zij wel gelukkig is?

  De vriendin zet je voor het blok in je droom. Je bent verliefd en doet alles voor haar; jullie gaan in de grote stad een huis kopen, je wordt vader en je moet de kinderkamer gaan kopen. Dit alles doe je maar wat graag uit liefde voor haar en het ongeboren kindje. Je principes en overtuigingen zijn ineens niet meer belangrijk. Eigenlijk valt er een loden last van je af omdat je eindelijk je eigen gevoel gaat volgen, iets nieuws in je leven te beginnen, geen stress en je gelukkig voelen.

  Zwanger(schap) staat symbool voor positief nieuw leven. Het is nodig om jezelf nieuw leven in te blazen, opnieuw herboren worden met nieuwe ideeën over het leven en jou geluk. Alles te doen wat je voorheen niet deed door aan je principes vast te willen houden. Loslaten van een conformistisch gedrag om je te willen aanpassen aan een gedrag en opvattingen die heersen in bepaalde groepen. Het is ook begrijpelijk dat je onbekende angst, conflicten met jezelf en onzekerheid voelt bij het idee om vader te worden en zo een nieuw leven te krijgen. Het betekend dat je zelfbewustwordingsproces in het echte leven ook gepaard gaat met pijn en moeite. Nieuwe inzichten om oud zeer en pijnlijke emoties en oude overtuigingen los te laten zullen je vernieuwen/herboren laten voelen in je geest. Misschien in een volgende relatie en thema kinderen krijgen dat je wel bereidt bent om te veranderen om een super papa te worden met de vrouw van je dromen!

  Het positieve van deze droom is dat je onbewust bezig bent met dit thema en de droom je verder wakker wil maken om hierover na te denken dan kun je er in alle rust naar toe groeien en wennen aan het idee om ooit vader te worden. Het zal minder beangstigend voor je zijn tegen die tijd!

  De vriendin in je droom is een lieve helpster en aangeefster zij helpt je verder om door deze worsteling van tegenstrijdige gevoelens te komen.

  Ik ben benieuwd naar je reactie, het is leuk om te lezen wat je er bij voelt.

  Liefs ,
  Eson ♥

  Jackie
  Gast

  Er staan veranderingen op stapel. Je gaat een nieuwe fase in. Je wilt zachtheid ontwikkelen.misschien wordt je ook socialer.
  Het heeft niet veel te maken met zelf kinderen krijgen maar altijd met nieuwe fases. Vrouwen worden zelf zwanger of krijgen een kind in een droom. Leuk te horen dat mannen dit thema op gelijksoortige wijze dromen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">