Zwaartekracht

 • Auteur
  Berichten
 • Lars
  Gast

  Hallo iedereen die dit leest.

  Ik had vannacht een droom waarin de zwaartekracht bij een paar objecten in mijn droom niet naar beneden werkten maar naar de zijkant. Ik zou graag willen weten wat de betekenis is van deze verandering van de zwartekracht op bepaalde objecten.

  De droom ging als volgt:
  Ik was met mijn vriendin en 2 vrienden in een huis wat ik niet ken. Het was een donker huis maar het was buiten overdag dus het werd een beetje belicht door de zon van buiten af. We waren er op vakantie dus we gingen door het huis heen lopen of alles compleet was. Als laatste kwamen we bij de kelder aan in de kelder was er een wand waarbij het beton zichtbaar was met daarin een groot gat. Dit gaf mij al een gevoel alsof daar iets negatiefs aan de hand was in de ruimte achter de kappotte wand. Ik zei tegen de rest dat we beter niet naar binnen kunnen gaan. Toch ging een van mijn vrienden naar binnen en volgden we allemaal. Eenmaal door het gat kwamen we in een ruimte waar de vloer bedekt was met zand 3 wanden weer van beton en 1 wand vol met spiegels ik keek via deze spiegels naar de objecten in deze kamer de kamer lag vol met schoenen dozen met een afgehakte hand erin maar de handen lagen allemaal tegen de rand van de schoenendoos aan om het even makkelijk te maken ze lagen tegen de linkerrand aan. daarna kijk ik naar boven en zie daar een tent aan het plafond hangen. Door de tent heen kon je een lijk zien liggen maar ook het lijk werd niet naar de grond getrokken maar tegen de linkerkant van de tent alsof de zwaartekracht in een andere richting werkten op de handen en het lijk. Nadat ik dit zag kreeg ik de ingeving dat deze kamer vervloekt was. Naast deze ruimte kon je nog verder doorlopen naar een andere kamer. Deze kamer was in tegenstelling tot de andere kamer wel een verzorgde kamer het leek voor de helft een studeerkamer met boekenkasten en de andere helft een keuken met een aanrecht. Er was ook een wendeltrap in deze kamer naar een verdieping erboven. Ik liep de wendeltrap op maar eenmaal bij de laatste paar tredes van de trap kreeg ik het gevoel als ik deze kamer binnen kwam ik alleen maar meer narigheid in me droom zou tegen komen dus besloot terug te lopen toen ik terug liep en in de vervloekte kamer kwam was ineens de wand met het gat waar we doorheen waren gekomen helemaal wel. Sterker nog heel het vakantie huis was weg en stond nu op een zwevend eiland met een heerlijk zonnetje wat op me scheen. de vervloekte kamer met de handen en het lijk waar de zwaartekracht nogsteeds werkte in de richting van links, ook de richting naar de buitenlucht nu de wand helemaal weg was, is het enige wat nog op dit eiland samen met de studeerkamer en de andere kamer waar ik niet in ben gegaan is. Daarnaast was er ook een raket waarmee we denk ik ook op dit eiland zijn gekomen maar kwam daar nu pas achter aangezien ik nu pas buiten kwam. Vervolgens werd ik wakker en was het 5.55

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Het zomerhuisje is een blik naar het onbewuste. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft zijn functie. De studeerkamer staat voor studie en kennis. De keuken voor het verlangen naar huis en haard.

  De wenteltrap is een manier om naar een hoger niveau te stijgen, zoals carrière of persoonlijke ontwikkeling. Ga je naar beneden dan degradeer je. Je voelt je unheimisch in dit deel van het huis. Angsten die je niet eerder kende komen naar boven. Hierdoor blokkeer je in de ontwikkeling.

  De vakantie laat je ontsnappen van je dagelijkse beslommeringen. De vrienden zijn je gezelschap. Het donkere huis en de kelder zijn een blik naar het je onderbewustzijn en je intuïtie. De kapotte wand zijn fouten en tekortkomingen. Het zand staat voor aarden en de spiegel voor zelfreflectie. De schoenendozen zijn leeg. De hand staat voor communicatie. De handen en lijk zijn beschadigd en dit is een aanslag op je ego geweest. De linkerkant is het onbewuste. De tent staat voor het avontuurlijke.

  Het zwevende eiland is niet stabiel, want het zweeft. Het kan je gesteldheid voorstellen. Een eiland kan ook staan voor eenzaamheid tijdens een rusteloze tijd.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">