Zomerhuisje, opruimen, vertrekken

 • Auteur
  Berichten
 • Mariël
  Gast

  Bijna dagelijks krijg ik een droom dat we ergens zijn (zomerhuisje o.i.d.) en daar moeten we uit. Iedereen staat al klaar (familieleden of bekenden) om te vertrekken terwijl het huisje niet netjes op orde is. Telkens ben ik degene die de zooi opruimt, zonder hulp. Verschillend van gebroken glas op de grond moeten vegen tot op de knieën moeten schrobben. Iedereen wacht maar wat, drinkt nog ergens iets, of checkt al in (vliegtuig) en ik ploeter daar maar om alles netjes achter te laten. Als ik denk dat ik klaar ben, draai ik me om en dan zie ik een nieuw aanrecht vol met zooi.
  Het gaat telkens om een ander vakantiehuisje, appartement, hotelkamer etc. (wat niet van mezelf is). De zooi die ik trouwens aantref is niet door ons gemaakt. Het ligt er al.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een huis is als een jas om je heen. Elke kamer bevat je eigenschappen, vaardigheden en heeft zijn functie. Een huis is als je lichaam en je ziel. Het zomerhuisje is een tijdelijk onderkomen. Dat betekent dat je vaak nieuwe uitdagingen wilt aangaan. Lijkt op jobhoppen. Het huisje is niet netjes en dat kan betekenen, dat er een beetje chaos in je hoofd heerst. Je moet je eigen boontjes doppen, maar ook je eigen troep opruimen. Het kan te maken hebben, dat je werk naar je toetrekt en je collega’s het wel prima vinden wat je doet en hoe je het doet.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Mariël
  Gast

  Hoi Esme,
  Helaas kan ik me er niet in vinden. Je antwoord is begrijpelijk maar past niet bij mijn leven, hoe ik ben.
  Misschien had ik erbij moeten vermeldden dat deze droom altijd afgewisseld wordt met een andere droom, dat ik slecht zie. Alsof de lenzen zeer bevuild zijn. Dat mensen me iets willen laten zien maar dan krijg ik mijn ogen niet wijd genoeg open om te zien wat het is. Ook krijg ik de lenzen niet uit. Vaak is het een paniekerige droom.
  Dus eigenlijk 2 dromen die ik met grote regelmaat droom.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">