Zolder

 • Auteur
  Berichten
 • Jinny
  Gast

  Wat ik vannacht heb gedroomd: Ik had een bedrijf op een megagrote zolder met een groot balkon over de hele breedte. Er werd geklust, rond het meubilair was het afgedekt en later blijkt dat de meubels maar een klein deel van de zolder innamen, er was nog een zee aan ruimte over en die ruimte werd steeds groter. Van een factuur die ik moest betalen had ik de belangrijkste informatie afgeknipt. Ik kwam daar op zolder en ik kreeg heel veel zin om alles in te ruimen. Ik voelde me heel fijn toen ik wakker werd. Weet iemand wat deze droom zou kunnen betekenen?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Liliann
  Gast

  Hi Jimmy,

  Wanneer je droomt over een grote ruimte, staat dit voor creativiteit. Als je in je droom een zolder ziet als grote ruimte, dan staat dit voor verborgen herinneringen of onderdrukte gedachten die onthuld worden. Ook symboliseert dit je gedachtes, spiritualiteit en je verbondenheid met je hoger zelf.

  Vertel jij je onderdrukte gedachten of verborgen herinneringen en ben jij op dit moment erg (goed) met je zelf bezig? Dat zou verklaren waarom je hierover droomt!

  Groetjes,
  Lilian

  Jinny
  Gast

  Heel graag Esmee, ik zal zeker reageren. Bedankt alvast!

  Jinny
  Gast

  Lieve Lilian, bedankt voor jouw feedback! Ik ben inderdaad best wel goed bezig (al zeg ik het zelf haha) en zit in een soort transformatie. Super bedankt en een fijne dag! Groetjes, Jinny

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In een grote ruimte of bedrijf kun je je verloren of klein voelen. Een gebouw of huis is als een jas om je heen. De kamers of kantoor/werkplaatsruimtes zijn je eigenschappen en vaardigheden. Elke ruimte heeft zijn functie. De zolder is je bovenkamer. Hier stal je oude spullen en dat zijn de herinneringen die je daar opbergt. Sommige zaken uit het verleden kunnen vergeten zijn en die liggen in het onbewuste (bovenkamer/brein). Tijdens een droom kunnen oude herinneringen vanuit je onbewuste naar boven komen. De functie is om een situatie/gedachte een plaatsje te geven. Het is een natuurlijke manier van verwerken. Het zorgt ervoor dat het emmertje niet zo snel overloopt.

  Het balkon is een plek waar je jezelf kan laten zien. Denk aan het koninklijk gezin die zichzelf voor de burger laat zien. Je toont wat je kunt en laat je zien, dat je niet onder een steen ligt te slapen. Het balkon zorgt er ook voor dat je overzicht hebt naar buiten. Door overzicht kun je plannetjes maken of doelen stellen. De meubels hebben ieder een functie. De stoelen een uitrustplek, de tafel om spullen neer te leggen of te eten enzovoort. De opstelling van de meubels is de manier hoe je je leven inricht. De zolder is groot. Er valt nog veel te onderzoeken op geestelijk gebied. Het opruimen staat symbool voor je gedachten ordenen. De factuur staat symbool voor de rekening of energie, die je moet betalen om tot je doelen te komen.

  Jinny
  Gast

  Lieve Esme, super bedankt voor jouw uitgebreide toelichting. Ik snap het helemaal en het is heel herkenbaar voor de fase waar ik nu in zit. Bedankt voor de moeite die je hebt genomen en een heel fijn weekend gewenst! Groetjes, Jinny

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">